Keramik: kurs för seniorer på dagtid - onsdagseftermiddag

Längd
16 timmar
Pris
1 495 SEK
Nästa kurstillfälle
15 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar
Pris
1 495 SEK
Nästa kurstillfälle
15 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Keramik: kurs för seniorer på dagtid - onsdagseftermiddag

Utforska din kreativitet och skapa egna konstverk i keramik. Här får du möjlighet att träffa andra människor med liknande intressen. Att vara en del av en grupp kan också skapa en känsla av gemenskap och ge möjlighet till meningsfulla samtal och delning av erfarenheter.

Innehåll
Dyk ner i keramikens fantastiska värld! Det finns många olika tekniker att jobba med i keramik och på den här kursen lär du dig några utav dem. Metoderna vi går igenom på den här kursen är främst kavling, ringling, tumning och dekor. Det kommer även finnas möjlighet att prova på drejning för den som är intresserad, men det är inte fokus på den här kursen. För dig som är enbart intresserad av att dreja rekommenderar vi istället våra drejkurser som heter Keramik: Drejning.

Den här kursen har en öppen nivå, vilket innebär att både nybörjare och mer erfarna är välkomna. Vi går tillsammans igenom de olika arbetsmomenten som leder till ett färdigt föremål. Under kursens gång arbetar du självständigt med dina egna projekt under handledning av kursledaren. Kursen avslutas med glasering på det fjärde och sista tillfället.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i fyra veckor (samma dag och tid) och omfattar tre klocktimmar per sammankomst. Det fjärde och sista kurstillfället är glaseringstillfället. Cirka två-tre veckor efter avslutad kurs kan du hämta dina färdiga alster.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, både nybörjare och mer erfarna är varmt välkomna. Du jobbar på ditt eget projekt och får hjälp av kursledaren att utveckla dina kunskaper utefter din egen kunskapsnivå.

Tips! Oavsett om du är nybörjare eller har gått kurser tidigare kan det vara bra att ha tänkt ut vad du vill göra innan kursen startar. Försök hitta inspirationsbilder inför första kurstillfället för att utnyttja tiden maximalt.

Kursledare
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Materialkostnaden för lera, inklusive glasyr och bränning, är 85 kronor per kg och kan enkelt betalas via Swish på plats, vilket innebär att du inte behöver skaffa ditt eget material. Leran och glasyrerna finns alltid tillgängliga i kurslokalen.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Bra att veta
Bär oömma kläder och skor, och tänk på att det är svårt att hantera lera med långa naglar och smycken.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen.

I vår lokal finns kylskåp och mikro. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

Ta med din kompis! Ni båda får 15% rabatt på kursavgiften.   

För inspiration, gå gärna med i Facebook-gruppen "Medborgarskolans Hantverkscentrum på Ekeby Bruk". Observera att gruppen endast är till för inspiration. För kundtjänstärenden ska du kontakta Medborgarskolan via telefon eller mail: malardalen@medborgarskolan.se.

Visste du att?
Medborgarskolan i Uppsala är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

I den anrika tegelbyggnaden på Ekeby Bruk finner du Medborgarskolans Hantverkscentrum. Här får du chansen att skapa med lera i vår fantastiska keramikverkstad, precis som konstnärerna för Upsala-Ekeby gjorde fram till 1970-talet. Välkommen till en plats full av historia och lustfyllt lärande!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Keramik: kurs för seniorer på dagtid - onsdagseftermiddag och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.