Keramik & Drejning i Arvika - Intresseanmälan

Medborgarskolan Mitt, i Karlstad
Längd
24 timmar
Pris
0 SEK
Längd
24 timmar
Pris
0 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Info om Keramik & Drejning i Arvika - Intresseanmälan

Detta är en intresseanmälan för keramikkurserna hos Medborgarskolan Vi har många kurser som redan är fulla men jobbar ständigt med att lägga upp fler kurser och vi hör av oss till er med erbjudande när nya kurser tillkommer. Anmäl ditt intresse nu för att få förtur på kurserna!

Intresseanmälan är inte bindande. Du blir erbjuden en plats när startdatum för kursen är satt. 

Keramik är både roligt och kreativt! Här får du lära dig hela processen från lera till färdigt glaserat föremål. Du kan utforska olika former, tekniker och färgval under ledning av våra erfarna kursledare. Släpp loss skaparglädjen med oss!

Dyk ner i keramikens fantastiska värld! Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande. Kursen för dig som gillar att arbeta med dina händer och som uppskattar känslan och glädjen av att själv tillverka något bestående.

Innehåll
Inom keramik kan du arbeta med lera genom många olika tekniker, som kavling, drejning, tummning, ringling och skulptering, och du kommer få tillfälle att utforska dessa tekniker under kursen.  Baskunskaper som lerhantering, dekorering och glasering är också viktiga steg i processen. Kursen har både teoretiska moment men består mestadels av praktisk handledning.

Våra keramikkurser är öppna för alla, oavsett tidigare erfarenhet, oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren. Varje deltagare utvecklas i sin egen takt med stöd från våra kompetenta kursledare.

Upplägg
Vi träffas under 8 veckor 3 x 45 min, varje vecka, samma dag och tid.

Våra kompetenta kursledare har en kursplan för lära ut de olika teknikerna bland annat. Arbetet är sedan fritt och hänsyn tas till deltagarnas önskemål. Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med praktiskt lärande under handledning av våra kursledare.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Denna kurs riktar sig till nybörjare och till dig som har tidigare erfarenhet av keramik. Du arbetar fritt med leran och du som är nybörjare får en genomgång av de olika grundteknikerna. Allt utgår ifrån deltagarens behov och nivå.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Materialkostnaden för lera är 75 kr/kg inklusive glasyr och bränning. Det betalas enkelt via Swish på plats, vilket innebär att du inte behöver skaffa ditt eget material. Leran och glasyrerna finns alltid tillgängliga i kurslokalen.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder olika kurser i keramik och drejning både för vuxna och barn. Vi har även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, läs mer på www.medborgarskolan.se  eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta

Tänk på att du är i en keramikverkstad. Ta med lämpliga skor och egna arbetskläder/förkläde. Du kommer få mejl med mer information om din keramikkurs innan kursstart. 
 
Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Keramik & Drejning i Arvika - Intresseanmälan och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.