Jaktledarutbildning

Längd
5 timmar
Pris
995 SEK
Nästa kurstillfälle
4 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
5 timmar
Pris
995 SEK
Nästa kurstillfälle
4 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Jaktledarutbildning

En kurs för dig som vill bli jaktledare. Det är idag obligatoriskt att ha en jaktledare i jaktlaget vid jakt efter älg och kronhjort samt vid avlysningsjakt efter stora rovdjur. Vid jakt på mark som ägs av större skogsbolag brukar man oftast vilja ha en utbildad jaktledare.

Jaktledaren är en nyckelperson i jaktlaget. Förutom att ha kontroll på jaktens genomförande, så att den sker på ett säkert sätt och bra, vid olika former av gemensamhetsjakt, ska jaktledaren också ha kunskap om lagar och regelverk. Det är också jaktledaren som genom sitt uppträdande sätter normerna i jaktlaget vad gäller jaktteknik och hantering av viltet. I den här kursen lär du dig om jaktledarens roll i jaktlaget och mycket annat.

Innehåll

  • Jaktledarens roll i jaktlaget
  • Konflikthantering
  • Jaktteknik och jaktmoral
  • Eftersök
  • Jaktlagstiftning
  • Hantering av aktivism eller olyckor

Kursen ger dig grundläggande kunskap om jaktledarens roll och ansvar för en säker och väl fungerande jakt.

Efter genomgången kurs får du ett intyg från Jägarnas Riksförbund att du har jaktledarutbildning.

Upplägg

Kursen startar kl. 17:00 och håller på till ca kl. 21:00 beroende på hur mycket frågor du som lyssnar har. Vi lägger stor vikt vid att du ska få svar på dina funderingar.

Ta gärna med egen lunch/fika. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs. Men det är en stor fördel om du har erfarenhet av jakt men inget krav.

Kursledare

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial

Kursmaterialet ingår i kursavgiften och beställs av Medborgarskolan. Kursmaterial samt diplom skickas ut efter kursens slut. Materialet är inget som du behöver under kurstiden.

Bra att veta

  • Sista anmälningsdag sker cirka en vecka innan kursstart. Efter detta datum skickas kallelse/faktura ut om kursen är startklar med tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Jaktledarutbildning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.