Jägarexamen - Intensivkurs!

Medborgarskolan Mitt, i Västerås
Längd
28 timmar
Pris
3 200 SEK
Nästa kurstillfälle
20 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
28 timmar
Pris
3 200 SEK
Nästa kurstillfälle
20 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Jägarexamen - Intensivkurs!

Komplett teoretisk intensivkurs som ger dig den teoretiska kompetensen du behöver för att så småningom skriva examination i Jägarexamen.

Innehåll

För dig som snabbare vill genomföra din jägarexamen, erbjuder vi en intensivkurs med vägledning i teori. Viktigt! Du måste själv läsa teorin innan och under kursen. Kursträffarna är framför allt till för att du ska kunna ställa frågor direkt till en erfaren jägare och kursledare.

OBS!

  • Du måste beställa litteraturen i god tid före kursstarten så du hinner läsa igenom allt. Kolla med oss om du är osäker på om kursen är startklar.
  • Det som inte ingår i kurspriset och som du betalar själv är, litteratur ca 495 kr, teoriprov 500 kr.
  • Vid teoretiskt prov måste giltig legitimation tas med.
  • Inga garantier finns för att klara sig utan det beror på deltagarens egna förberedelser med att läsa igenom teorin, därför skall litteraturen köpas i god tid före kursstart.

Upplägg

Kursen går under två helger, lördag och söndag plus en vardagskväll för att genomföra det teoretiska provet.
Träff 1: Lördag kl. 10:00-16:00
Träff 2: Söndag kl. 10:00-16:00
Träff 3: Lördag kl. 10:00-16:00
Träff 4: Söndag kl. 10:00-16:00

Förkunskaper

Du behöver ha läst kurslitteraturen, i övrigt behöver du ingen förkunskap för att delta på intensivkursen.

Kursledare

Ramses Nordlund som jagat sedan 2012 och har sedan dess hunnit med att jaga från Kiruna i norr till Småland i söder. Ramses är också utbildad till naturguide och har även utanför jakten spenderat mer tid än de flesta i skog och mark. Han har en förkärlek för småvilt och aktiva jakter. 

“Kursen kommer såklart fokusera på att få deltagarna godkända på teoriprovet, men det är inte allt jag vill att de tar med sig hem. Jag vill även bereda vägen för att du ska bli en bra jägare, som inte bara fyller frysen utan också gör det på ett hållbart och etiskt sätt. Jag vill att du vid avslutad utbildning vet vad nästa steg är och hur det tas. Därför kommer jag även gå igenom hur man som ny jägare hittar jaktmark, kommer in i jaktlag, hittar likasinnade att dela sin nya hobby med.“ - Ramses.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kursmaterialet vi använder är Jägarnas Riksförbunds bok "Din väg till Jägarexamen". Du beställer ditt kursmaterial via denna länk https://shop.jagarnasriksforbund.se/bocker-och-kursmaterial/din-vag-till-jagarexamen-bokljudbok. Kursmaterialet finns även som ljudbok. Kontakta oss för rabattkod.

Examination

Examination anordnas i anslutning till avslutad kurs. Teoriprovet kostar 500kr och betalas direkt till förhörsförrättaren.
Till teoriprovet behöver du ta med godkänd legitimation. Betalningsmetod meddelas senare.

Praktisk övning/träningsskytte och prov

Denna del av kursen ombesörjs ej av Medborgarskolan. Vi förmedlar gärna kontakten till skjutbanan och din kursledare svarar givetvis på frågor kring detta under kursens gång. 

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Bra att veta

  • På parkeringen utanför vår lokal på Kopparlunden gäller Aimo parks app för betalning. Ladda ner appen i god tid innan din kurs och registrera din betalningsmetod, så att du enkelt kan parkera. Områdeskoden är 1669. Varmt välkommen!
  • Vi bjuder på kaffe och té i våra lokaler.
  • Tillgång till kylskåp och mikro finns.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Jägarexamen - Intensivkurs! och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.