Jägarexamen

Längd
45 timmar
Pris
2 600 SEK
Nästa kurstillfälle
13 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
45 timmar
Pris
2 600 SEK
Nästa kurstillfälle
13 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Jägarexamen

Ta jägarexamen och upptäck samtidigt mer om naturen! Du lär dig allt du behöver veta om jakt, vapenlagar och ekologi.

Innehåll

Kursen omfattar både grundkurs och högviltvård och leder fram till fullständig jägarexamen. Efter genomgången kurs får du avlägga prov för jägarexamen. Komplett utbildning där du får den teoretiska kompetensen och praktiska träningen du behöver för att ta jägarexamen. Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningar för att bli en ansvarsfull jägare.

Välutbildade jägare är ett villkor för att jakten ska respekteras i samhället. Kunskap om viltet är en förutsättning för att kunna jaga. Ju mer du kan om en art desto mer intressant och spännande blir det. Att kunna avgöra om ett klövtryck kommer från rådjur eller dovhjort, om den flygande fågeln är en vigg eller knipa. Ta jägarexamen och upptäck samtidigt mer om naturen! Du lär dig allt du behöver veta om jakt, vapenlagar och ekologi.

Upplägg

  • Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle
  • Vi träffas en gång i veckan under 15 veckor
  • Det är bra om du kan läsa lite hemma mellan kurstillfällena

Förkunskap

Förkunskaper är inte nödvändiga, men kan underlätta vid de praktiska övningarna.

Kursledare

Janne Svensson är en erfaren jägare och kursledare.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kostnad för kursmaterial tillkommer, vilket material vi använder bestämmer gruppen vid första kurstillfället.

Även kostnad för teoriprov tillkommer, hagelprov grund, kulprov grund, högvilt praktiskt prov + skott min (3 serier x 4 skott) - total minimiavgift blir ca 1700 kr. Tillkommer kostnad för hagel och kula vid all träning. Vid omprov tillkommer kostnad för dessa.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kostnad för material tillkommer.
  • Vapen finns att låna inför skjutningen.
  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta Alexander Högbom på 0727291691 eller alexander.hogbom@medborgarskolan.se.
  • OBS! Kontollera din skräppost. Du får en kallelse/faktura via mail och i vissa fall händer det att mail från oss hamnar där.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Jägarexamen och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.