Fotokurs Fest och bröllop - Helg

Längd
14 timmar
Pris
1 390 SEK
Nästa kurstillfälle
13 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
14 timmar
Pris
1 390 SEK
Nästa kurstillfälle
13 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Fotokurs Fest och bröllop - Helg

Vill du också kunna ta underbara bilder av livets stora ögonblick? Tillsammans går vi igenom de viktiga tekniska delarna i en kamera och hur de påverkar bilden.

Innehåll

Vi går igenom kamerans grundläggande funktioner menyer och knappar. Du lär dig ställa in ISO, slutartid, bländare och en mängd andra funktioner. Vi undersöker hur du kan påverka bildresultatet genom de olika inställningarna och hur du kan styra tekniken som fotograf för att skapa så effektiva bilder som möjligt. Du får lära dig hur du kan påverka bildkomposition med val av inställningar och hur du använder det befintliga ljuset på rätt sätt.

Vi går igenom kamerans inställningar och Janne guidar dig så att du ska förstå hur inställningarna påverkar bilderna och gör dig till en bättre fotograf. Undervisningen utgår från en digital systemkamera (dvs en kamera med utbytbara objektiv). Du kan även använda en kompaktkamera och tillgodogöra dig det mesta av kursen.

Upplägg

Kursen går under en helg, lördag och söndag kl. 10.00-15:45 båda dagarna.

Vi gör 30 min uppehåll för lunch.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs.

Kursledare

Janne Holmqvist är yrkeslärare på gymnasiet i handel och service och har undervisat i fotokurser för både nybörjare och de som vill fördjupa sina kunskaper deltagare på Medborgarskolan sedan 2008.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Vi använder ett digitalt kursmaterial som du får tillgång till på kursen.

Utvecklingsmöjligheter

Vi har många olika kurser i foto att välja mellan efter avslutad kurs.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Ta med din systemkamera och de tillbehör du önska använda.
  • Ta gärna med din instruktionsbok och de tillbehör du vill använda.
  • Vi bjuder på kaffe och te i våra lokaler.
  • Tillgång till mikro finns.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Fotokurs Fest och bröllop - Helg och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.