Diplomutbildning: Keramik (fortsättningskurs, kurs B)

Längd
80 timmar
Pris
10 995 SEK
Längd
80 timmar
Pris
10 995 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Info om Diplomutbildning: Keramik (fortsättningskurs, kurs B)

Kurs B, keramiklinjen på Medborgarskolans hantverkscentrum, Ekeby Bruk

Intresseanmälan är inte bindande. Du blir erbjuden en plats när startdatum för kursen är satt.

Innehåll
Välkommen till del två av Medborgarskolans Diplomutbildning i keramik! I den här utbildningen går vi ännu djupare in på de vanligaste teknikerna, men lägger även till vissa helt nya inslag som till exempel "dreja stort". Vi kommer också arbeta med sammansatta former, till exempel tekannor. Dessutom fördjupar vi våra dekortekniker ytterligare och kommer bland annat prova på att göra egna engober. Vi kommer även arbeta med ett eget projekt under utbildningstiden. Utbildningen innehåller både praktiska moment och teoretiska inslag.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i tio veckor (samma dag och tid) och omfattar 8 x 45 min per sammankomst. Tiderna varje dag är kl. 09:00-16:00 med en timmes lunchpaus. Mikro, frys och kylskåp finns i vår lokal och vi brukar äta lunch tillsammans.

Kursen avslutas med en vernissage där deltagarna ställer ut och presenterar sina alster. Datum för vernissagen görs upp tillsammans i gruppen i början av kursen.

Förkunskaper
Det här är en fortsättningskurs och förkunskaper är ett krav. Du måste kunna arbeta självständigt och ha grundläggande kunskaper inom keramik. Det är fördelaktigt om du har gått Diplomutbildning A på Medborgarskolan i Uppsala, men det är inget krav. Skriv gärna i noteringsfältet vid anmälan vad du har för erfarenhet inom keramik.

Är du osäker på om du har rätt förkunskaper är du varmt välkommen att höra av dig, så hjälper vi dig.

Kursledare
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Vi arbetar med stengodslera kompletterat med ett urval av engober och glasyrer. I kursavgiften ingår 10 kg lera och glasering. Övrig lera som används på kursen kommer faktureras efter avslutad kurs med 85:-/kg.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka två veckor före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

OBS! Till denna utbildning gäller samma allmänna villkor som till våra andra kurser. Anmälan är bindande, men du har 14 dagars kostnadsfri ångerrätt, förutsatt att anmälan görs mer än 15 dagar innan kursstart. Om du återtar din anmälan senast 7 dagar före start får du normalt betala en administrationsavgift på 10 % av avgiften. Om du återtar anmälan senare än 7 dagar före start, men innan dag för start, är administrationsavgiften halva deltagaravgiften. Om du avbryter en påbörjad kurs är du normalt skyldig att betala hela deltagaravgiften. Köpevillkoren får du i samband med din bokningsbekräftelse.

Bra att veta
Bär oömma kläder. Tänk på att det är svårt att jobba med lera om man har alltför långa naglar.

Kursen har plats för max 7 deltagare.

Kursen är inte studiemedelsberättigad. Diplomet utfärdas av Medborgarskolan och är ett bevis för att du har gått kursen.

Intresseanmälan är inte bindande. Startdatum för kursen kommer när kursen blir startklart. Invänta alltid kallelse från Medborgarskolan.

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

I den anrika tegelbyggnaden på Ekeby Bruk finner du Medborgarskolans Hantverkscentrum. Här får du chansen att skapa med lera i vår fantastiska keramikverkstad, precis som konstnärerna för Upsala-Ekeby gjorde fram till 1970-talet. Välkommen till en plats full av historia och lustfyllt lärande!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Diplomutbildning: Keramik (fortsättningskurs, kurs B) och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.