Beskärning av fruktträd och buskar

Längd
9 timmar
Pris
950 SEK
Nästa kurstillfälle
12 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
9 timmar
Pris
950 SEK
Nästa kurstillfälle
12 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Beskärning av fruktträd och buskar

Konsten att få friska träd och buskar med bra avkastning är genom beskärning i rätt tid och med rätt redskap. Lär dig tekniker för beskärning beroende på typ av träd eller växt.

Konsten att få friska träd och buskar med bra avkastning är genom beskärning i rätt tid och med rätt redskap. Du får lära dig olika tekniker för beskärning beroende på typ av träd eller växt. Inspirationsfilmer kommer att visas och det ges tips på bra sidor på Internet.

Upplägg

 • Torsdag 12/9 klockan 18:00-20:30 har vi en teoretisk genomgång som sker i Medborgarskolans lokaler. 
 • Lördag 21/9 klockan 10:00-15:00 är den praktiska delen hemma i någon eller några deltagares trädgård beroende på avstånd med mera. I vilken eller vilkas trädgård vi ska husera bestäms vid teorikvällen. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial

 • Visst material ingår.
 • Medtag egna beskärningsverktyg om du har och tänk på rätt klädsel inför praktikpasset.
 • Boktips: Konsten att beskära: träd och buskar av Eva Robild och Georg Grundsten. Årets trädgårdsbok! Kan du köpa hos bokus.com.

Kursledare 

Helena Carlsson är utbildad florist och trädgårdsmästare. Utbildningen gjordes på Gävle Högskolas trädgårdsmästarprogram med inriktning på hälsa och design. Stora delar av utbildningen hölls på Wij trädgårdar i Ockelbo. Se mer på www.helenastradgardslycka.se.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Tips på vidareutveckling

Vi har även kurser i trädgårdsdesign.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

 • Micro och kylskåp finns.
 • Kaffe och te finns att  köpa.
 • Parkering finns i närheten av lokalen.
 • Buss och tåganslutning i närheten.

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Beskärning av fruktträd och buskar och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.