Akvarellmålning

Längd
15 timmar
Pris
1 495 SEK
Nästa kurstillfälle
7 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
15 timmar
Pris
1 495 SEK
Nästa kurstillfälle
7 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Akvarellmålning

Utforska, experimentera och lär känna akvarellens särart. Våga doppa penseln i färg och låt färgen flyta ut över papperets yta. Inget kan som akvarellen skildra himlens skiftningar, vattnets genomskinlighet, eller fånga naturens fantastiska nyanser av ljus och färg.

Innehåll

Akvarell har fantastiska uttrycksmöjligheter och kan skapas enkelt. Här lär du dig om material, färger och penselföring, tre viktiga grundmoment. 

Färgteori är tillsammans med perspektiv och komposition grunden för din egen konstnärliga utveckling. Kursen kommer att innehålla bland annat;

 • färglära 
 • komposition 
 • material 
 • olika teknikövningar 

Kursen är för alla både nybörjare och för dig som målat innan. Varje kurstillfälle börjar med teori som sedan omsätts till praktik anpassad efter kursdeltagarnas kunskapsnivåer. 

Upplägg

Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 5 veckor.

Förkunskaper 

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Kursledare är Sari-Eeva Flemström. Sari-Eeva Flemström är legitimerad bildlärare och arbetat som bildlärare i grundskolan tidigare. På fritiden håller hon på med bild i olika slags former som akvarell, olja och akrylmålning och papier mache. Hon gillar även olika slags hantverk som att nålbinda, sticka och virka och sy. Hon har även ibland utställningar. Det är så givande och roligt att vara kreativ på olika sätt och att tillsammans med andra skapa med händerna. Efter avslutad grundläggande konstnärlig utbildning och olika kurser inom konsthantverk började Sari-Eeva på Medborgarskolan som ledare inom teckning, färg, form, akvarell- och akrylmålning.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial 

Kursmaterial ingår i kursavgiften.

Tips på vidareutveckling

Om du blir sugen att prova på andra slags målerier så planerar Medborgarskolan kurser i såväl akrylmålning, teckning- och kolteckning och kurbitsmåleri.

Välkommen till oss

 • För dig som vill ta med lunch finns micro och kylskåp att tillgå.
 • Kaffe och te finns att  köpa.
 • Parkering finns i närheten av lokalen.
 • Buss och tåganslutning i närheten.

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Akvarellmålning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.