Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 Nedräkningen till jul har börjat! Det firar vi på kurser.se med en klurig jultävling. Läs mer här.

DevOps Introduktion

IDG Academy
Kursinformation
Distans, Stockholm
1 dag
Kontakta oss!
6 950 - 9 937,50 SEK inkl. moms

Kursbeskrivning

DevOps Introduktion - Heldagskurs i Stockholm

Finns nu även som distansutbildning!

En heldagskurs för dig som vill få en övergripande förståelse för DevOps.

Välkommen till en lärorik heldagskurs som ger dig en heltäckande överblick på hur och varför DevOps kan utgöra ett bra stöd för att stärka samverkan mellan beställare, utveckling, drift, support och förvaltning. 

Kursen beskriver värdet av DevOps samt de principer, metoder modeller och verktyg som utgör kärnan i DevOps. Den tar även upp kopplingen mot andra modeller och ramverk som ITIL®, Lean och agil utveckling samt framgångsfaktorer för att anamma DevOps.

Det här lär du dig på kursen:

  • Organisation– Multikompetenta team med helhetsansvar för leveransen är ett av huvudbudskapen i DevOps. Samtidigt som teamet tar ansvar för leveransen får de även mandat att forma sina egna arbetssätt och förutsättningar. För att säkerställa kompetens och leveransförmåga krävs medlemmar med T-formad kompetensprofil.
  • Arbetssätt– Arbetssätten influeras starkt av agila metoder och lean. Fokus ligger på att skapa ”flow” samt att undvika arbete som inte är värdeskapande. Från ett ledningsperspektiv förväntas en ledarstil som bygger på mission command and empowerment snarare än detaljstyrning.

  • Kultur– Tillit är ett centralt ord i DevOps. Tillit krävs för att skapa en kultur där medarbetarna är villiga att experimentera och inte är rädda för att misslyckas. Ett misslyckande ska ses som en chans att lära sig, både som individ och organisation. Öppenhet och viljan att utvecklas, bland annat genom feedback, är ytterligare en framgångsfaktor.

  • Automatisering/arkitektur– Automatisering är en framgångsfaktor för att korta ledtider, öka kvalitet samt minska kostnader. Automatisering ställer krav på den tekniska arkitekturen samt tjänsternas uppbyggnad. Koncept som micro service förklaras.

  • Mätning och förbättring– Budskapet är att mäta allt samt att se till att feedback-looparna är så snabba som möjligt. Samtidigt är det viktigt att resultatet från mätningar och monitorering faktiskt används på ett sätt som skapar värde. Skillnaden mellan leading och lagging indicators förklaras.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som vill ha en övergripande förståelse för DevOps, oavsett om du är utvecklare, chef eller jobbar i drift, support eller förvaltning.

Upplägg

Dagens program

08.30-09.00 Registrering med frukost

  • Registrering i receptionen på IDGs kontor på Magnus Ladulåsgatan 65.

09.00-10.00 Introduktion, bakgrund och värdet av DevOps

10.00-10.15 Förmiddagsfika

10.15-11.15 Organisation

11.15-12.15 Arbetssätt

12.15-13.00 Lunch

13.00-14.00 Kutur

14.00-15.00 Arbetssätt

15.00-15.15 Eftermiddagsfika

15.15-16.00 Automatisering

16.00-16.45 Mätning och förbättring

16.45-17.00 Sammanfattning

Kostnader

Pris 6 950 kr exkl. moms. I priset ingår frukost, lunch och eftermiddagsfika.

Kursledare

Johanna Bach Wallentin

Johanna Bach Wallentin är konsult och utbildare på Olingo Consulting AB. Johanna är utbildad ingenjör inom Maskinteknik - Innovation & Design på KTH.
Hon har tidigare arbetat med logistik, M&A, projektledning och organisationsförändring. Sedan två år tillbaka arbetar Johanna på Olingo med att hjälpa företag med effektivare styrning och att tillämpa mer agila arbetssätt, gärna i kombination. 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om DevOps Introduktion.

IDG Academy

IDG Academy IDG Academy erbjuder fördjupande, nyskapande och uppskattade utbildningar och diplomeringar inom it, tech och ledarskap, som hjälper dig att utvecklas och ligga i framkant inom den digitala utvecklingen. Lärarna har lång erfarenhet och är experter inom sitt område. •  Tusentals utbildade...


Läs mer och visa alla kurser med IDG Academy

Kontaktuppgifter till IDG Academy

IDG Academy

Magnus Ladulåsgatan 65
106 78 Stockholm

Recensioner
Bli den första att recensera DevOps Introduktion!
Intresseanmälan

För att få mer information om DevOps Introduktion, fyll i följande uppgifter: