Förändringsarbete vid omfattande skolfrånvaro

Akademi Magelungen, i Stockholm
Längd
5 dagar
Pris
23 500 SEK
Nästa kurstillfälle
17 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
5 dagar
Pris
23 500 SEK
Nästa kurstillfälle
17 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

En man som sitter på en parkbänk och ser ut över vattnet

En utbildning för dig som arbetar behandlande med problematisk skolfrånvaro!

Skolfrånvaro är en komplex problematik som kan bero på många saker. Det ställer stora krav på de som arbetar med att hjälpa elever och familjer som drabbats av omfattande frånvaro. Magelungen har stor erfarenhet av att arbeta med barn som kämpar för att komma till skolan och föräldrar som anstränger sig till det yttersta för att se till att deras barn klarar skolan.

Vi har under årens lopp märkt att behovet, av vidareutbildning för de som arbetar med att hjälpa barn och familjer med omfattande skolfrånvaro, är stort. Därför har Magelungen tagit fram en intensivutbildning för dig som arbetar behandlande med problematisk skolfrånvaro.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Utbildningens innehåll & upplägg

Utbildningen tar upp de viktigaste aspekterna av behandlingsarbetet, från kartläggning till planering av interventioner och vidmakthållande. Vi går igenom alla aspekter av att arbeta med skolfrånvaro, bland annat:

  • Förebyggande arbete i skolan – hur kan skolan arbeta förebyggande och främjande för att minska risken för skolfrånvaro.
  • Att organisera arbetet i skolan och kommunen – vilka bör finnas med i arbetet och hur åstadkommer man ett gemensamt ansvar?
  • Att göra en kartläggning av problematiken som grund för det fortsatta behandlingsarbetet.
  • Hur man arbetar med anpassningar så att fler elever klarar skolan och elever med stor skolfrånvaro får sina behov tillgodosedda.
  • Viktiga behandlingskomponenter mot målet ökad skolnärvaro.
  • Skolfrånvaro och NPF. Hur bemöta elever med skolfrånvaroproblematik och diagnoser inom NPF?
  • Att arbeta med ångest och oro hos elever med skolfrånvaroproblematik
  • Färdighetsträning vid problematisk skolfrånvaro – när behöver man träna och när behöver miljön anpassas bättre efter elevens förutsättningar?
  • Familjearbete vid stor problematisk skolfrånvaro.

6 heldagar, kl 9-16. 17/10, 18/10, 31/10, 1/11, 14/11 och 15/11 Utbildningen kommer att äga rum i hybridform och du väljer själv om du vill delta på plats på Lumaparksvägen 7 eller digitalt Anmälan är bindande från och med 30 dagar innan utbildning.

Kursledare

Sebastian Röhlcke – legitimerad psykolog med mångårig erfarenhet av att arbeta med elevhälsa både på skol- och kommunnivå. Han har arbetat som skolpsykolog i Umeå, Nyköping och i Trosa kommun och har stor vana vid att fortbilda och handleda skol- och elevhälsopersonal. Sebastian är särskilt intresserad av skolutveckling, organisatoriska elevhälsoinsatser och evidensbaserad praktik.

Ia Sundberg Lax pratar om betydelsen av att göra kartläggning innan åtgärder sätts in och beskriver hur de arbetar med att få eleven delaktig. Ia är chef för Magelungens hemmasittarenhet Ia har gedigen klinisk erfarenhet av att arbeta behandlande i hemmasittarärenden. Insatser som utgår från elevens behov och ger förutsättningar för ökad skolnärvaro – hur arbetar vi för att de ungas röster ska bli hörda?

Kursintyg

Du får ett signerat kursintyg som bevis på att du genomfört utbildningen. Kursintyget kan du bland annat använda till ditt CV.

Tid, plats & mat

6 heldagar kl 9-16. Utbildningen kommer att äga rum i hybridform och du väljer själv om du vill delta digitalt eller på Lumaparksvägen 7 Stockholm

Kostnader

6 heldagar kl 9-16. Utbildningen kommer att äga rum i hybridform och du väljer själv om du vill delta digitalt eller på Lumaparksvägen 7 Stockholm, 23500:-

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Förändringsarbete vid omfattande skolfrånvaro och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.