Elgitarrkurs

Spela som Jimi Hendrix

Vill du lära dig spela elgitarr? Gå en elgitarrkurs för nybörjare eller på högre nivå. I olika musikstilar såsom rock, punk, blues, metal med flera är elgitarren ett av grundinstrumenten. Hitta din elgitarrkurs här! 
Visar 1-20 av 32 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 32 träffar
1
2

En elgitarr är baserad på en gitarr men är en elektrofon. Den bygger på tekniken där en eller flera pickuper, som är placerade under strängarna, utgör den svängande delen. En pickup är gjort av en spole och en magnet. När man börjar spela på elgitarren börjar metallsträngarna vibrera , i fältet från magnetet skapas då ström i spolen som sedan kan förstärkas och producera ljudet från gitarren. Av pickuper finns det två olika sorter. En single coilpickup och en humbuckerpickup. En elgitarr är ganska lik en vanlig gitarr, men istället för ljudlåda som en vanlig gitarr har, har elgitarren oftast en solid kropp.  

I olika musikstilar så som rock, punk, blues, metal med flera är elgitarren ett av grundinstrumenten. Den har såklart sin grund i en vanlig akustisk gitarr. Instrumenttillverkare började redan innan 1900-talet att experimentera med gitarrer i Nordamerika i hopp om att lyckas få ett så volymstarkt ljud som möjligt ur gitarren. Det föddes ett stort behov av en ljudstark gitarr på 20-talet då storbandsmusiken och den komersiella radion kom. Men behövde en gitarr som även kunde höras bra i ett storband.  Man försökte på många olika sätt och med olika metoder utan att riktigt lyckas. Den som till slut räknas som den första riktiga elgitarren är den så kallade ”Stekpannan” eller Rickenbacker A-22. Den lanserades runt 1932 av George Beauchamp och Adolph Rickenbacker. 

Med en kurs i elgitarr kan du som nybörjare lära dig spela eller du som lite vanare gitarrist lära dig nya förmågor. Här hittar du din kurs i elgitarr!

Jämför kurser