Kurser i bröllopsvals

Låt kärleken spira över dansgolvet

Att bjuda upp varandra till en bröllopsvals är ett klassiskt inslag på den stora dagen. Undvik att trampa varandra på tårna eller dra åt olika håll genom att öva in dansen i god tid. Här finns flera kurser i bröllopsvals som hjälper er.
Visar 1-10 av 10 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-10 av 10 träffar

Valsen kom till Sverige i början av 1800-talet och har idag utvecklats till flera olika varianter. Bröllopsvals är inte en dansstil utan snarare ett begrepp för vals som dansas på bröllop. I en bröllopsvals dansar man oftast wienervals, men även gammalvals förekommer och är passande för bröllopsvalsen. Wienervals och gammalvals är den enklaste formen av vals vilket kan var en av anledningarna till att den dansas på bröllop.

De tre vanligaste typerna av vals är Wienervals, Gammalvals och Modern vals. Andra varianter av vals är till exempel förenklad gammalvals, amerikansk wienervals, bostonvalsen och olika varianter av folklig dans.

Kurs i bröllopsvals

När du går en kurs i bröllopsvals är det vanligtvis wienervals eller gammaldans som du lär dig. Ett tips är att ta första lektionen i god tid innan bröllopet för att du ska veta hur du ligger till och sedan planera hur många fler lektioner du/ni behöver. Kurser i bröllopsvals finns som både privatlektioner och i grupp. Det kan vara bra att träna stegen hemma så gott det går efter att du har lärt dig grundstegen och svängtekniken.

Men bröllopsvals handlar inte bara om att lära sig stegen, det måste även se bra ut. En snygg bröllopsvals uppnår du som nybörjare genom använde de enkla stegen i en lugn takt utan att krångla till det.

Jämför kurser