Visa kurser.se som: Mobil
Visar 1-15 av 15 träffar
 

Vad är blomsterbinderi?

Blomsterbinderi handlar kort och gott om att binda ihop snittblommor till buketter eller blomsterarrangemang. På en kurs får du lära dig olika tekniker för att kombinera blommorna både smidigt och snyggt – så att dina egenskapade buketter och blomsterdekorationer kan bli lika fina som de färdigkomponerade du köper i blomsterhandeln.

Varför ska du gå en blomsterbinderi-kurs?

Du lär dig skapa fantastiska buketter och blomsterarrangemang av en kvalitet du sannolikt inte hade kunnat få till på egen hand. Vill du pryda matbordet med en vacker bukett inför stora middagsbjudningen i helgen? Eller vill du kanske lära dig att skapa blomsterarrangemang inför en släktings stundande bröllop? Då passar denna typ av kurs perfekt. Bäst av allt är att du ofta får ta hem det du har skapat!

Vem kan gå?

En kurs i blomsterbinderi riktar sig till alla, du behöver absolut inte vara utbildad florist. Det finns kurser i blomsterbinderi för nybörjare utan några som helst förkunskaper samt för de som redan kan grunderna, men som vill lära sig en specifik teknik. Om du är nyfiken på att utbilda dig till florist kan blomsterbinderi vara en bra start för att prova på ditt intresse. Blomsterbinderi passar perfekt för den som älskar färg och form, för den som gärna jobbar kreativt och för den som helst arbetar med händerna. 

Vad får du lära dig?

Hur gör man blomsterarrangemang egentligen? Det kommer du ha stenkoll på efter du gått en kurs! Du får lära dig om alltifrån snittekniker och olika arrangemang, till olika bukettstilar och hur du bäst tar hand om blommorna för att de ska leva så länge som möjligt. Äntligen kan du lära dig hur du kombinerar snittblommor på de estetiskt mest tilltalande sätten.

Olika kursinriktningar

Det finns lite olika inriktningar på kurser i blomsterbinderi. Exempelvis finns kursalternativ där du kan få lära dig hur du binder buketter på ett mer miljövänligt sätt. Du gör det då utan oasis, ett så kallat blomsterskum, som används i vanliga fall. Om du vill finns även möjligheten att gå en kurs i blomsterbinderi med ett specifikt tema. Du kan till exempel gå en kurs där du lär dig att binda buketter och blomsterdekorationer specialanpassade till jul. En perfekt tidig julklapp till sambon eller föräldern! En blomsterbinderi-kurs kan också innebära små inblickar i andra kulturer, exempelvis kan du lära dig skapa blomsterarrangemang enligt den japanska metoden ikebana. Om du upplever mycket stress i din vardag kanske en kurs i ikebana är precis det du behöver, metoden kallas nämligen ofta för meditativ blomkonst.

Exempel på innehåll i en kurs i blomsterbinderi:

  • Snitteknik
  • Varuvård
  • Blomskötsel
  • Olika stilar av buketter
  • Färg och formlära
  • Blomsterarrangemang

Det här kan du behöva ta med dig:

  • Sax
  • Sekatör
  • Snittkniv
  • Vas till det du skapar

Det kan variera beroende på kursarrangör, men ibland kan du behöva ta med dig egna redskap till kursen. I andra fall kan det istället tillkomma en extra kostnad för de verktyg du behöver för att skapa dina buketter och ibland ingår det i priset från start.

Jämför kurser