Visa kurser.se som: Mobil

Vad är esperanto? - Forum

2014-09-12 08:33   Hannes

Jag har nyligen ramlat över termen esperanto och blev då nyfiken på att veta mer om det här språket som väl inte talas av någon egentligen? Skulle vara roligt att få veta lite historik om språket och om det används nu och på vilket sätt. Skulle också vilja veta om det liknar något annat språk.


RE: Vad är esperanto?
2014-09-12 08:36   Johanna

Hej Hannes. Trots att esperanto uppfanns runt 1890 räknas det som ett modernt språk. Esperanto uppfanns av den ryske ögonläkaren L.L Zamenhof och anledningen till att han gjorde detta var att han ville att det skulle finnas ett språk som alla människor kunde lära sig för att underlätta kommunikationen mellan olika folk. Hans förhoppning var att esperanto skulle bidra till en fredligare värld eftersom människor lättare skulle kunna förstå varandra.

Från början var esperanto främst ett skriftspråk men det har i allt större utsträckning kommit att bli ett talspråk. Ordförrådet i esperanto bygger till största delen på de romanska (till exempel spanska) språken men det har även vissa drag från tyskan och från så kallade slaviska språk.  


Hitta kurser inom kategorin:
Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.