När kom konsten till Sverige? - Forum

2016-03-15 15:20   Saga Stenberg

Hej, Jag håller på med ett arbete i skolan som berör konst. Behöver få reda på när konsten kom till Sverige? Vänliga Hälsningar Saga Stenberg


RE: När kom konsten till Sverige?
2016-03-15 15:25   Sofie Larsson

Hej,

Jag håller på med ett arbete i skolan som berör konst. Behöver få reda på när konsten kom till Sverige? Vänliga Hälsningar Saga Stenberg

Roligt att du skickar en fråga till oss på kurser.se Saga! Olika typer av konst har kommit till Sverige under olika tider. Tidiga konstuttrycket hällristning som var symboler och figurer som var inristade i klippblock fanns redan 7000 år f.Kr.

Någon av de första bildskaparna i Sverige är runristare. Runstenarna kombinerad text med ornametik och figurer. Runstenarna tillkom mellan ca år 200 och 1130. Men de mest kända bildskaparna tillverkade sina runstenar i slutet av 1000-talet.

Därefter kom många nya konstformer under medeltiden och renässansen. Många olika stilar uppkom som rokoko, gustaviansk stil och romantik. Från där och fram till idag dök många olika konstformer upp. Den svenska samtidskonsten som ofta talas om idag syftar på konst som görs från sent 1960-tal och framåt.

Är du intresserad av att ta reda på mer om vår kultur och konsthistoria? Vi har massor av kurser i ämnet!

Hälsningar kurser.se


Hitta kurser inom kategorin:
Glöm inte bort din fritid
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så ser vi till att påminna dig. Få kurstips och inspiration direkt i mejlinkorgen ☀️