Novisen vid spisen

Novisen vid spisen


Du blev Novisen vid spisen

Aj aj, här krävs det ytterligare en del träning innan du kommit upp till nivån Mästerkock. Men misströsta inte utan fortsätt kämpa så kommer du också kunna leverera maträtter du kan vara stolt över. Övning ger färdighet och behöver du lite hjälp på traven så rekommenderar vi dig att gå en matlagningskurs på grundnivå.

Hitta matlagningskurser för nybörjare »


Facit:

1. Är det vanligtvis socker i en pannkakssmet?
Rätt svar: Nej

2. Härstammar gulasch från Österrike?
Rätt svar: Nej (Gulasch kommer från Ungern)

3. Att sautera något betyder att steka på hög värme i fett?
Rätt svar: Ja

4. Rigatoni är långa spaghetti?
Rätt svar: Nej (Rigatoni är cylinderformad)

5. Huvudingrediensen i paella är ris?
Rätt svar: Ja

6. En traditionell fetaost är gjord på komjölk?
Rätt svar: Nej (Fetaost är gjord på får- eller getmjölk)

7. Ingredienserna i Pico de gallo är gurka, tomat och lök?
Rätt svar: Nej (Det finns oftast ingen gurka i Pico de gallo)

8. Var 2014-årets vinnare i Sveriges Mästerkock Amir Kheirmand?
Rätt svar: Ja

9. Halloumi är en ost?
Rätt svar: Ja

10. Är rätten ”Carbonara” döpt efter en greve?
Rätt svar: Nej (Men ”stroganoff” är)


Annonser