Kursbeskrivning
Lär dig göra praliner fortsättning
Innehåll
Fortsättningskursen är för dig som kan temperera choklad. Vi gör fyllda praliner med valbar fyllning men vi satsar mest tid på att färga pralinformarna innan vi gjuter pralinerna. Vi använder naturliga färger. Ni får ett 20-tal granna chokladpraliner och recept med er hem.
Material
Råvaror ingår i kursen. Vi bjuder på kaffe och te, ta med egen fika om du känner att du kommer att behöva det.
Det finns ett urval av sådant du kan smaksätta pralinerna med men du får gärna ta med en egen favoritsylt till exempel.
Det går alltid bra att göra veganska och laktosfria praliner. Om du vill göra sockerfria praliner så hör av dig på förhand.
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs
Plats
Studieförbundet Vuxenskolan Grevedämmet, Pixbovägen 5
Kursledare
Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i hantverk. Hon har också studerat hantverk och konst i Finland och USA och senast pralintillverkning på Nora chokladskola i Sverige. Matlagning och bakning är något hon gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad och omställning har lett henne på en delvis ny bana i livet under det senaste året. Nu jobbar hon med reko-pralintillverkning, folkbildning och som konsult i social hållbarhet.
Övrig information
Ta med eget förkläde eller oömma kläder och gärna din egna termometer. Ta också med bra skor för vi går och står mycket under dagen.
Veckodag: Söndag
Tid: 15:00-19:00
Ledare: Ylva Rancken-Lutz
Lokal: Pixbovägen 5
Innehåll
Fortsättningskursen är för dig som kan temperera choklad. Vi gör fyllda praliner med valbar fyllning men vi satsar mest tid på att färga pralinformarna innan vi gjuter pralinerna. Vi använder naturliga färger. Ni får ett 20-tal granna chokladpraliner och recept med er hem.
Material
Råvaror ingår i kursen. Vi bjuder på kaffe och te, ta med egen fika om du känner att du kommer att behöva det.
Det finns ett urval av sådant du kan smaksätta pralinerna med men du får gärna ta med en egen favoritsylt till exempel.
Det går alltid bra att göra veganska och laktosfria praliner. Om du vill göra sockerfria praliner så hör av dig på förhand.
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs
Plats
Studieförbundet Vuxenskolan Grevedämmet, Pixbovägen 5
Kursledare
Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i hantverk. Hon har också studerat hantverk och konst i Finland och USA och senast pralintillverkning på Nora chokladskola i Sverige. Matlagning och bakning är något hon gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad och omställning har lett henne på en delvis ny bana i livet under det senaste året. Nu jobbar hon med reko-pralintillverkning, folkbildning och som konsult i social hållbarhet.
Övrig information
Ta med eget förkläde eller oömma kläder och gärna din egna termometer. Ta också med bra skor för vi går och står mycket under dagen.
Veckodag: Söndag
Tid: 15:00-19:00
Ledare: Ylva Rancken-Lutz
Lokal: Pixbovägen 5
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?
Kommande kursstarter
1 tillgänglig kursstart
Intresseanmälan
SV Göteborgsregionen Sydost
Gamla Kronvägen 62 E
43333 Partille
Studieförbundet Vuxenskolan - Göteborgsregionen Sydost
SV - Göteborgsregionen Sydost erbjuder kreativa mötesplatser för kunskap och gemenskap. Vi vill ge alla som deltar i våra olika verksamheter en möjlighet att utmana sig själva. En chans att prova på. Ett tillfälle att träffa nya människor. Vare sig...
Läs mer och visa alla kurser med SV Göteborgsregionen Sydost
Highlights