Improvisationsteater 30+

Längd
6 veckor
Pris
1 300 SEK
Längd
6 veckor
Pris
1 300 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Studiefrämjandet

Gå en kurs på Söderkupolen i Stockholm i höst! Alla nivåer är välkomna till våra kurser med lärare i olika stilar inom dans, rörelse, och teater.

Improvisationsteater 30+

Improvisationsteater är en spännande konstform där deltagarna lär sig att agera, reagera och skapa berättelser utan förberedelse. Det är en kurs som väcker fantasin, främjar spontanitet och utvecklar förtroendet på scenen och utanför den.

Innehåll

Under denna kurs kommer deltagarna att lära sig grunderna i improvisationsteater genom en kombination av övningar, lekar och improviserade scenarier. Varje lektion kommer att fokusera på olika aspekter av improvisation, inklusive acceptans, samarbete, snabbtänkande och karaktärsutveckling.

Kursens innehåll inkluderar:

  • Grundläggande improvisationsprinciper: Deltagarna kommer att lära sig grundläggande principer som "säg ja, och...", vilket innebär att acceptera och bygga vidare på andras idéer för att skapa en samarbetsinriktad atmosfär på scenen.

  • Karaktärsutveckling: Genom olika övningar och improviserade scener kommer deltagarna att utforska hur man skapar och porträtterar olika karaktärer. De kommer att lära sig att använda kroppsspråk, röst och gestaltning för att ge liv åt sina rollfigurer.

  • Berättandetekniker: Deltagarna kommer att få verktyg och övningar för att bygga upp improviserade berättelser. De kommer att lära sig att skapa och upprätthålla spänning, utveckla en historia och ge sina improvisationer struktur.

  • Scenarbete och samarbete: Genom grupplekar och improviserade scener kommer deltagarna att utveckla sin förmåga att samarbeta och agera spontant tillsammans. De kommer att lära sig att lyssna, svara och bygga vidare på varandras idéer för att skapa engagerande och underhållande sceniska ögonblick.

Målgrupp och förkunskaper

Denna kurs riktar sig till alla som är intresserade av att utforska sin kreativitet, utmana sig själva och ha kul på scenen. Tidigare erfarenhet av teater eller improvisation är inte nödvändig. Kursen är öppen för både nybörjare och de med tidigare erfarenhet som vill förbättra sina improvisationsfärdigheter.
Välkommen till en kurs där du får möjlighet att släppa loss din kreativitet, upptäcka nya sidor hos dig själv och skapa magi i ögonblicket. Låt oss tillsammans utforska världen av improvisationsteater!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kursledare

Ann-Sofie Nurmi är en erfaren och mångsidig skådespelare med en karriär som sträcker sig över 30 år. Hennes passion för scenkonst har tagit henne från teatern till film, TV och röstarbete, och hon har trivts i varje medium. Med en gedigen bakgrund och expertis i teater och improvisation är Ann-Sofie nu redo att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet genom att börja undervisa. Med sitt djupa engagemang för konsten och förmågan att inspirera och guida andra, är Ann-Sofie en entusiastisk och kreativ pedagog som hjälper elever att utforska sin egen potential inom teater och improvisation. Hon har erfarenhet av att följa gruppen i deras arbete och därmed följa deras utveckling så att den fördjupas just där de är.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Improvisationsteater 30+ och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Studiefrämjandet Stockholm Gotland
Folkungagatan 124
11630 Stockholm

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra!Våra huvudsakliga profilområden är natur, djur, miljö, kultur och konst men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Du väljer!...

Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Stockholm Gotland

Highlights