Visa kurser.se som: Mobil

Kurser.se stödjer bibliotek i Kenya

Kurser.se stödjer Mary's Library

Mary´s Library är det första biblioteket någonsin att öppna i Homa Bay, Kenya

Mary´s Library startade den 31 oktober, 2005 som ett resultat av ett universitetsprojekt om hållbar utveckling. Mary Ojijo, från Homa Bay, och Lina Golden blev vänner under tiden som projektet pågick och deras vänskap gav dem styrkan att våga öppna det första biblioteket någonsin i Homa Bay. Mary har vigt sitt liv åt att erbjuda utbildning till ungdomar och barn genom biblioteket. Utöver sin egen familj tar Mary även hand om 25 barn som förlorat sina föräldrar i AIDS.

Under de senaste sju åren har biblioteket vuxit genom hårt arbete. I dag har biblioteket över 2000 medlemmar och är det enda allmänna biblioteket i området.

Om Homa Bay

Homa Bay med sina 55,000 invånare är beläget i västra Kenya, intill Viktoriasjöns kust. Homa Bay är ett område som beskrivis som en representant, eller som ett mikrokosmos, för hela den afrikanska kontinenten. Regionen lider av mycket dålig hälso- och sjukvård och dåliga utbildningsmöjligheter. Enligt AMREF bor runt 650,000 barn som förlorat sina föräldrar i HIV/AIDS i Kenya. Av dessa bor 16,000 i Homa Bay. Regionen lider även av svåra miljöproblem.

Välgörenhet - Kurser stödjer Mary's Library

Kurser.se:s stöd

Mary´s Library blev en viktig tillgång för invånarna i Homa Bay under 2012 och framåt tack vare stödet från FindCourses Global AB (som ingår i EMG koncernen tillsammans med kurser.se).

Vi på kurser.se är stolta över att stödja Mary´s Library. Det är vårt mål att hjälpa Mary´s Library att växa och nå fler och fler människor som de kan förse med utbildning och teknologi.

Hur användare av kurser.se hjälper Mary´s Library
Användare av vår tjänst hjälper Mary´s Library genom att svara på ett frågeformulär om kurser som skickas till dem efter en intresseanmälan gjorts. För varje ifyllt och inskickat formulär donerar kurser.se pengar till Mary´s Library så att de kan erbjuda ännu bättre service till invånarna i Homa Bay.

Kurser.se:s stöd under 2015 går till:

  • underhåll av befintliga datorer
  • internetuppkoppling
  • inköp av nya datorer
  • anställning av en datalärare
  • tillfredsställa studenternas behov


Vad kurser.se bidrag har gjort för Mary's Library

Tack vare kurser.se har Mary´s Library gått från ett projekt till verklighet. FindCourses Global AB har stöttat Mary's Library sen år 2012 då de endast hade en liten lokal med få datorer. 2013 flyttade verksamheten till större lokaler och kunde då hjälpa 4 000 medlemmar. År 2014 var Mary's Library det enda publika biblioteket med bra internetuppkoppling i regionen. Under 2015 och framåt fortsätter vi kampen och hoppet om att Mary's Library ska fortsätta växa. 

Framtida mål

Det långsiktiga målet för Mary´s Library är att fortsätta utvecklas och växa så att biblioteket kan bli ekonomiskt oberoende och skötas helt och hållet av invånarna i Homa Bay. Mary´s Library kommer fortsätta uppmuntra vikten av utbildning för dem som har svårast att få det.

Kurser.se delar visionen av att utbildning är det viktigaste redskapet för att kunna förändra världen.

Läs mer

Om du vill läsa mer om Mary´s Library eller bli en bidragsgivare, kan du besöka deras webbplats maryslibrary.se.


Senast uppdaterad: 21 okt 2015

Hobbytest

Hobbytest kurser.se

Vilken hobbytyp är du?

Inspireras till att göra något nytt på fritiden.

Starta testet