Visa kurser.se som: Mobil

Skarpa på foto efter nybörjarkursen

Lär dig foto hos

Skarp på foto efter kursen hos zzonzzon

En annons fick Britt-Marie Löfgren att göra slag i saken och anmäla sig till en nybörjarkurs i foto hos zzonzzon. Det har hon inte ångrat. Nu hanterar hon sin systemkamera med finess och tar de bilder hon vill ta. – Det bästa med kursen är att jag förverkligade en ny hobby.

Namn: Britt-Marie Löfgren
Ålder: 60
Sysselsättning: Egen företagare
Kurs: Nybörjarkurs i foto, systemkamera

Förtroendeingivande hemsida

Hon var helt ny på systemkamera och fotografering, men Britt-Marie Löfgren kände att hon ville berika sin fritid, bli mer kreativ och komma ut i naturen. När hon fick syn på en annons med kursarrangören zzonzzon gick hon in på deras hemsida. Den var förtroendeingivande, kursledaren Sandra Andersson har en lång fotoutbildning. Britt-Marie gjorde slag i saken och anmälde sig till en nybörjarkurs.

Bildkomposition

Upplägget på kursen var lätt att ta till sig. Sandra hade en kursplan och ett kurshäfte som delades ut vid kursstart. Alla hade egen kamera med sig. Sandra gick igenom kamerans viktigaste funktioner som bländare, slutartid och ISO-tal och hur dessa hänger ihop.

Bildkomposition ingick också, där Sandra visade vad man ska tänka på när man komponerar en bild och där övningar med att sätta ut olika föremål på ett bord ingick. Föremålen som sattes ut skulle stå på ett visst sätt för att få ett djup i bilden med suddighet i bakgrunden och ett väldigt skarpt föremål i främsta ledet. Den här övningen gillade Britt-Marie eftersom bilderna blir mer levande. Kort historik om kamerans ursprung ingick också i kursen.

Kursledare med mycket tålamod

Britt-Marie tycker att Sandra är en mycket kunnig kursledare som både inspirerar och kommer med förslag på hur en bild ska fotograferas. Något hon också uppskattar är att Sandra har mycket tålamod.

- Det var viktigt för mig eftersom jag inte hade fotograferat med en systemkamera tidigare. Sedan är Sandra en mycket rar och vänlig person

Dimmig bakgrund och skarpa närbilder

Efter kursen på zzonzzon har fotograferandet rullat på för Britt-Marie och hon tycker att hon nu hanterar de flesta inställningarna på systemkameran och att hon även kan välja hur hon vill ta en bild, med dimmig bakgrund eller skarpa närbilder på växter, till exempel. Hon utvecklar sitt skapande och övar på att ta bättre och bättre bilder.

Fotograferandet – källa till glädje

Hon tycker att det bästa med kursern var att hon faktiskt kom igång med att fotografera.

- Jag kom in i en skapande värld med både färger och ljus och det bästa var helt klart att jag förverkligade en ny hobby, som har lett mig till många trevliga möten

Hon vill rekommendera kursen till alla som vill prova på att fotografera, ung som gammal eftersom det är väldigt roligt att lära sig något nytt. Det är en källa till glädje och inspiration

Foto: Britt-Marie Löfgren

Fotokurs som utgångspunkt för att starta eget

Patrik Åkerman är IT-konsulten som har som mål att starta eget inom fotografi. Startpunkten blev en kurs hos zzonzzon, där fotograf Sandra Andersson är kursledare.

Patrik ÅkermanNamn: Patrik Åkerman
Ålder: 32
Sysselsättning: IT-konsult
Kurs Patrik gått: Fotokurs, nybörjare, systemkamera

Hej Patrik, varför valde du att gå en kurs hos zzonzzon?
Jag har alltid varit intresserad av fotografering och bestämde att jag behövde fräscha upp mitt minne om funktionaliteten på kamera. Jag har även ett mål att starta eget som fotograf och behövde starta någonstans.

Varför valde du att gå kursen hos zzonzzon?
Jag hittade kursen på Groupon av en slump och tänkte ”jag provar”.

Vad hade du för förväntningar på kursen?
Förväntningarna var lite att det kommer vara mycket repetition för mig, men att det kommer att vara nyttigt. Jag förväntade mig en bra genomgång av kamerans funktionalitet och även att det skulle ingå praktiska övningar.

Vad har du lärt dig?
Jag har lärt mig att använda det manuella läget helt på kameran och lärt mig teorin bakom bättre än innan.

Hur gick undervisningen till?
Vi träffades i en park där vi fick ett kompendium med all teorin. Uppläget var följande: lite teori följt av praktisk övning relaterat till teorin, lite teori följt av praktisk övning relaterad till teorin och så vidare.

Hur var kursledaren?
Kursledaren var glad och positiv. Villig att hjälpa alla genom att visa på respektive kamera. Hon var väldigt påläst och förberedd.

Hur använder du de kunskaper du fick från kursen idag?
Jag använder nästan uteslutande det manuell läget idag när jag fotograferar.

Vad var det bästa med att gå den här kursen?
Det gav mig en kick att ta mig vidare och jag efter kursen har jag träffat kursledaren regelbundet för att förfina mina kunskaper och ta mig närmare mitt mål.

Vem vill du rekommendera den här kursen till och varför?
Alla som vill lära sig att hantera sin systemkamera på ett mer korrekt och kreativt sätt.Läs mer om Zzonzzon academy

Request information


Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Zzonzzon academy och veta mer om deras kurser.

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.