Visa kurser.se som: Mobil

Yin yoga – The foundations 50 h

Yogayama
Kursinformation
Stockholm
6 dagar
8 700 SEK

Video

Kursbeskrivning

Yin yoga – The foundations

Yogayamas Yin Yoga-lärarutbildning är en övergripande utbildning som kan studeras i två steg.

Grundkursen på 50 timmar ger en bas att utgå ifrån som sedan kan växa vidare till 100 timmar (grundkurs + fördjupning) av teoretiska och praktiska studier i Yin Yoga. 

Yin Yoga består av ett fåtal golvnära positioner som praktiseras med ett inkännande och tillåtande förhållningssätt.

Yoga

Metoden är avsedd att nå delar av kroppen som inte berörs i samma utsträckning i de mer yang-liknande yogaformerna (t.ex. Ashtanga Vinyasa, Hatha, Anusara m.fl.). Av denna anledning kan Yin Yoga vara ett kraftfullt, kompletterande redskap, som även förbereder för meditation.

Att undervisa eller praktisera Yin Yoga ger en möjlighet att på djupet nå delar av oss själva som i vardagen kanske inte får så mycket utrymme. Vi lever i en kultur präglad av yang; av det snabba, innovativa och effektiva – ett konstant företagande och expanderande. Yin Yoga erbjuder en motvikt till detta, ett möte med dig själv som du är, utan agendor eller måsten. Det är en praktik som betonar enkelhet, stillhet och empati – det som ger oss näring på djupet.

Inom Taoismen finns idén om att de motsatta uttrycken av Yin och Yang behöver varandra för att skapa och upprätthålla balans. Det ena utesluter inte det andra.

Grundkursen (50 timmar) omfattar grunderna i Yin Yoga med stort fokus på anatomi och individanpassad yoga. Vi går igenom anatomi applicerbar på all yoga, men fokuserar framförallt på de vävnader som Yin Yoga ämnar påverka, såsom fascia. Vi analyserar de positioner som ofta används i Yin Yoga med utgångspunkt från så kallade “target areas” (fokusområden) och ”skeletal variations”. Allt för att kunna modifiera positionerna så att de passar varje unik individ.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen riktar sig till yogalärare som har genomfört en 200 h yogalärarutbildning.

Kursintyg

För att bli godkänd på yogayamas yinutbildning enligt de riktlinjer som gäller för Yoga Alliance krävs 100% närvaro på samtliga lektioner. Vid sjukdom finns (vid uppvisade av sjukintyg) möjligheten att ta igen de missade timmarna vid nästkommande kurstillfälle. I övriga fall av frånvaro utan sjukintyg görs en individuell bedömning av möjligheten att ta igen missade timmar, utifrån rådande omständigheter och i mån av plats.

Kursinnehåll

Under utbildningen kommer du att lära dig att undervisa Yin Yoga ur ett funktionellt synsätt istället för en estetisk eller prestationsrelaterad syn på yoga, med syfte att skapa en meningsfull upplevelse för både dig som lärare och dina elever, för att utforska en personligt anpassad yoga. Du kommer att studera Yin Yoga med ett terapeutiskt och individanpassat förhållningssätt och främja medvetenhet om vad som händer i hela människan med kroppen som redskap.

Grundkurs 50 timmar: Anatomi modul

 • Funktionell anatomi och Yin Yogans positioner ur ett individperspektiv
 • Yin och Yang beskrivning av Yoga Asana
 • Estetisk vs Funktionell Yoga Praktik
 • Theory of Exercise
 • Tre lager av en led
 • Tension och kompression
 • Skelettvariationer
 • Benets mandala: muskelgrupper och fokusområden
 • Rörelseanalys: höfter och ryggrad
 • Rörelseomfångs test
 • Fascia Studier: aktuell forskning
 • Qi flöde i fascia
 • Sekvensering i Yin Yoga
 • Undervisning av Rebound i Yin Yoga
 • Energi kurvatur för en klass
 • Hur man undervisar funktionell Yoga
 • Att “läsa” skelettvariationer
 • Variationer, rekvisita och justeringar i Yin Yoga
 • Analys av yin yogans positioner
 • Ansvar och etik hos en yogalärare
 • Vanliga frågor inom Yin Yoga
 • Avslutande diagnostiskt prov

Datum:

Helg 1: 21 maj - 23 maj

Helg 2: 18 juni - 20 juni

Kursledare

Sofie Ringsten

Sofie Ringsten är idag en av Sveriges ledande Yin Yoga lärare och utbildare. Hon har sedan flera år utbildat yogautövare och lärare inom Yin Yoga och på en kunnigt och personligt sätt delat Yin Yogans fysiska, mentala och emotionella fördelar.

Sofies yogaresa började då hon i sitt tidigare yrke som polis och elitidrottare kom i kontakt med yoga efter en nackskada. Hennes liv tog en drastisk vändning och yoga blev ett viktigt verktyg att hantera smärta och förändring. Ett antal år senare lämnade Sofie polisyrket för att bli yogalärare på heltid och dela alla de verktyg hon fått med andra.

Sofie Ringsten har förutom Yin Yogan, där hon studerar med Paul Grilley, Yin Yogans grundare, även en bakgrund inom både Hatha och Advanced Therapeutic Yoga. Hennes undervisning är grundad i en önskan att skapa en meningsfull individuell yogapraktik, där varje elev kan utforska och anpassa sin yoga baserat på sina unika, personliga förutsättningar. Med en funktionell inställning snarare än en estetiskt orienterad yoga uppmuntrar Sofie alltid sina elever att fråga ”varför” vi gör något.

Hennes inspirationskällor är framförallt hennes lärare Paul och Suzee Grilley med deras stora kunskap inom Yin Yoga. Sofie studerar även anatomi via internationella forskare inom fascia, samt kinesisk medicin och filosofi, vilket hon väver in i sin yogaundervisning.

Utanför yogamattan tillbringar hon en stor del av sin tid till ultralöpning och surfing, och var den första i Sverige som introducerade så kallad SUP Yoga vilket hon även undervisar sommartid.

Certifiering

Yoga

Yogayamas utbildningsverksamhet är Yoga Allance-certifierad och har påbyggnadskurser upp till en 500 timmars Certifiering!

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Yin yoga – The foundations 50 h.

Yogayama

Yoga

Yogayama startade i Stockholm 2004 och blev Skandinaviens första yogacenter. Genom åren har Yogayama byggt upp ett känt yogacenter med ett stort utbud och ett stort antal klasser med välutbildade lärare och gästlärare från hela världen. År 2011 släppte Yogayama...


Läs mer och visa alla kurser med Yogayama

Kontaktuppgifter till Yogayama

Yogayama

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm

Tel: 08-6608860

Recensioner
Bli den första att recensera Yin yoga – The foundations 50 h!
Intresseanmälan

För att få mer information om Yin yoga – The foundations 50 h, fyll i följande uppgifter: