Visa kurser.se som: Mobil

Restorative Yoga 25 h

Yogayama
Kursinformation
Stockholm
4 dagar
5 000 SEK

Video

Kursbeskrivning

Restorative YogaRestorative – Återhämtning & återuppbyggnad

Essensen i restorative yoga utgörs av vila, återhämtning och återuppbyggnad. I en klass med inriktning på “restorative” bjuds vi in att stanna upp, koppla av och finna stillhet. Med hjälp av olika yogapositioner skapar vi förutsättningar för kropp, nervsystem och sinne att varva ner och påbörja återhämtning.

Syftet med denna grundkurs är först och främst att erhålla en egen erfarenhetsbaserad upplevelse av denna unika metod och därifrån skapa förståelse för vad restorative yoga innebär.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen riktar sig både till yogalärare och yogautövare som är intresserade av temat. Inga specifika förkunskaper krävs.

Kursintyg

För att bli certifierad krävs 100 % närvaro samt att eleven har lämnat in hemuppgiften.

Kursinnehåll

Under denna kurs utforskar vi olika restorative positioner och linjering med stöd av olika hjälpmedel såsom filtar, boolsters och klossar samt hur man kan variera och modifiera varje position.

Praktisk genomgång av bakåtböjningar och framåtfällningar, höftöppnare rotationer samt enklare inversioner. Uppbyggnad och sekvensering av yogasessioner – tillämpning av restorative.

Tid och utrymme kommer att ges till fördjupning av och förståelsen för Savasana (död mans ställning), samt varför den anses vara den viktigaste positionen.

Fysiologisk genomgång av det parasympatiska nervsystemet samt avslappningens många positiva effekter.

En orientering och genomgång kring vanliga reaktioner på stress, samt mönster och coping-strategier.

Förhållningssättet till tid belyses som en viktig del av praktiken. Vi diskuterar hur de yogiska principerna kan appliceras även utanför yogamattan.

Genomgående tema för kursen kommer att vara bejakande av “varande bortom görande”, och vi pratar om de eventuella utmaningar som stillhet kan innebära.

Datum: 

Helg 1, 15 maj- 16 maj

Helg 2, 12 juni-13 juni

Kursledare

Sarah Jonsson 

Sarah Jonsson har undervisat olika former av hathayoga sedan millenium och är verksam både i Sverige och utomlands. Hon har en beteendevetenskaplig bakgrund med examen i psykologi, med inriktning stress och coping strategier. I drygt tio år har Sarah studerat terapeutisk yoga tillsammans med Judith Hanson Lasater, pionjären inom Restorative i väst, och assisterar även vid ett flertal av Judiths utbildningar runt om i världen.

Certifiering

Yoga

Yogayamas utbildningsverksamhet är Yoga Allance-certifierad och har påbyggnadskurser upp till en 500 timmars Certifiering!

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restorative Yoga 25 h.

Yogayama

Yoga

Yogayama startade i Stockholm 2004 och blev Skandinaviens första yogacenter. Genom åren har Yogayama byggt upp ett känt yogacenter med ett stort utbud och ett stort antal klasser med välutbildade lärare och gästlärare från hela världen. År 2011 släppte Yogayama...


Läs mer och visa alla kurser med Yogayama

Kontaktuppgifter till Yogayama

Yogayama

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm

Tel: 08-6608860

Recensioner
Bli den första att recensera Restorative Yoga 25 h!
Intresseanmälan

För att få mer information om Restorative Yoga 25 h, fyll i följande uppgifter: