Visa kurser.se som: Mobil

PT- yogalärare, personlig träning 50 h

Yogayama
Kursinformation
Stockholm
6 dagar
8 900 SEK

Video

Kursbeskrivning

yogalärarePT- yogalärare, personlig träning

Som en del i Yogayamas Advanced Teacher Training 500 h erbjuder vi nu en 50 timmars PT yoga-utbildning. Du som kan gå utbildningen skall ha en 200-hr Teacher Training i botten.

Har du gått en annan utbildning än Yogayamas vänligen meddela vilken skola som har certifierat dig så vi kan se att du har de förkunskaper som behövs.

Den här påbyggnadsutbildningen ger dig redskap och förbereder dig för att arbeta som personlig yogalärare och ger dig de verktyg och den trygghet som du behöver för att möta en elev i taget i yogasalen. I den gamla traditionen lärdes yoga ut från en lärare till en elev och idag har återigen det individuella mötet på yogamattan tagit plats. Att utbilda sig till personlig yogalärare, eller PT-yogalärare är att bredda sina möjligheter att kunna undervisa yoga och är yrkesförberedande som ger fler möjligheter till att kunna arbeta med att lära ut yoga. Det är också ett sätt att fördjupa sina egna kunskaper i yoga, få ökad förståelse för att individer behöver olika redskap för att närma sig en yogapraktik och där vi fördjupar oss i att läsa av anatomiska rörelsemönster.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Kursen riktar sig till yogalärare som har genomfört en 200 h yogalärarutbildning.

Kursintyg

För att bli certifierad krävs 100 % närvaro samt att eleven har lämnat in hemuppgiften.

Kursinnehåll

Kurshelg nr 1
• Pedagogik 1
• Assisteringar och justeringar
• Vad händer vid ett första möte?
• Fallbeskrivningar
• Praktisk övning i att guida en till en

Kurshelg nr 2
• Pedagogik 2
• Yogafilosofi i vardagen
• Etik och moral
• Fallbeskrivningar
• Om vi möts av sådant som är svårt
• Hur gör vi en plan för varje elev?

Minst fyra pt-yogasessioner utförs mellan kurshelg ett och två. Dessa dokumenteras och skickas in för att diskuteras vid kurshelg två.

Kursen innefattar 2 stycken kurshelger plus en digital föreläsning. Mellan helg 1 och 2 hålls den digital föreläsningen.

Datum

Helg 1, 12 mars- 14 mars,

Helg 2, 7 maj- 9 maj

Kursledare

Annika Berger

Annika är yogalärare, ayurvedisk terapeut, idrotts och hälsopedagog. Idag arbetar hon främst med personliga yogamöten, att coacha människor på deras livsresor och att utbilda yogalärare. Hon har med sin bakgrund som biolog och pedagog och den långa erfarenheten av yoga- och hälsobranchen i kombination med livets utmaningar flätat samman sin kunskap om människor och mänskligt beteende.

’Jag brinner för att leta upp människors inre drivkrafter, skapa inspiration som består och motivation till värdefulla förändringar. Det vi ger det kommer tillbaka. Och jag tror på att vi är gjorda för att röra på oss, att tänka kreativt och att på olika sätt utmana kropp och sinne. Jag tror på att den fysiska kroppen kan hjälpa sinnet i balans och jag tror på att våra tankar kan hjälpa oss att nå höjder vi annars inte nått. Jag tror helt enkelt på människor och på en gränslös och lekfull kärlek till livet.’

Annika mötte yogan i redan unga år och har sitt hjärta i hatha- och ashtanga vinyasa-yoga, men hon håller även klasser i pranayama, restorative, yinyoga, flow och meditation. Under tid har andningsträningen och meditation fått ta mera plats. Ett av Annikas första möten med yogan skapade en fascinerade känsla av längd i den lilla kroppen och med det en nyfikenhet att praktisera mera. Petri Räisänen, Chuck Miller, Paul Dallaghan och Tiwariji är några av de lärare Annika har studerat med.

Certifiering

Yoga

Yogayamas utbildningsverksamhet är Yoga Allance-certifierad och har påbyggnadskurser upp till en 500 timmars Certifiering!

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om PT- yogalärare, personlig träning 50 h.

Yogayama

Yoga

Yogayama startade i Stockholm 2004 och blev Skandinaviens första yogacenter. Genom åren har Yogayama byggt upp ett känt yogacenter med ett stort utbud och ett stort antal klasser med välutbildade lärare och gästlärare från hela världen. År 2011 släppte Yogayama...


Läs mer och visa alla kurser med Yogayama

Kontaktuppgifter till Yogayama

Yogayama

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm

Tel: 08-6608860

Recensioner
Bli den första att recensera PT- yogalärare, personlig träning 50 h!
Intresseanmälan

För att få mer information om PT- yogalärare, personlig träning 50 h, fyll i följande uppgifter: