Visa kurser.se som: Mobil

Pranayama och Meditation 40 h

Yogayama
Kursinformation
Stockholm
4 dagar
8 100 SEK

Video

Kursbeskrivning

Pranayama och Meditation

Att skapa kontakt med sin insida är en viktig del i helhetsförståelsen för vad yoga är. Under denna fördjupningsutbildning i pranayama kommer vi aktivt att studera den stilla och meditativa delen av yogapraktiken samt ge utrymme för stunder av observation och varande. De praktiska övningarna ligger till grund för de mer teoretiska momenten där vi bland annat diskuterar både vad som är det bästa stödet och den största utmaningen i andningsträningen liksom i andra former av meditativ träning.

Meditation

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen riktar sig till yogalärare som har genomfört en 200 h yogalärarutbildning och vill utvecklas inom pranayama, traditionell andningsträning och önskar fördjupa din förståelse för hur andningen är kopplad till vår livskraft. Denna kurs är en obligatorisk kurs för deltagare som satsar på en 500-timmars certifiering enligt Yoga Alliance hos Yogayama.

Kursinnehåll

 • Utveckling och fördjupning av grundläggande och, för pranayama, förberedande tekniker (kriyas) såsom Uddiyana Bandha Kriya, Nauli, Agni Sara och Kapalabhati
 • Utveckling och fördjupning av grundläggande andningsövningar såsom Nadi Shodana, Ujjayi Pranayama, Shitali, Surya Bhedana, Chandra Bhedana och Bhramari
 • Utveckling och fördjupning av ”retention” (att hålla andan). Diskussion kring vad denna aspekt av andningsträningen innebär
 • Genomgång av pranayamatraditionens grunder och syftet med hathayoga
 • Fördjupning av andningens anatomi och dess koppling till det sympatiska och parasympatiska nervsystemet
 • Pranayama-pedagogik: att guida andra i andning
 • Att skapa utrymme för en egen pranayamapraktik. Diskussion kring utmaningarna och hur möter vi dessa
 • Daglig pranayamapraktik
 • Daglig meditation och chanting.
 • Daglig asanaträning med fokus på bröst- och höftöppnare
 • Förberedande hemuppgifter

Utbildningen hålls delvis på engelska.

Examen, diplom m.m.

För att bli certifierad krävs 100 % närvaro samt att eleven har lämnat in hemuppgiften.

Kursledare

Sara Granström

Sara började sin professionella resa som klassisk musiker och studerade i 6 år på skolor som Malmö Music College och Guildhall School of Music and Drama i London. Hennes väg att träna yoga började år 2000 och Sara är nu en "Erfaren registrerad yogalärare" (ERYT) enligt Yoga Alliance-standarder och seniorlärare vid Samahita Retreat, en av de mest framgångsrika yogaskolorna i Asien där hon undervisade regelbundet. under 10 år. Hon är Content Director för Techer Training Section på yogayama och skriver och driver det välrenommerade programmet tillsammans med Caroline Westling. Saras djupa och medkännande förståelse för asana kommer från många års övning av ashtanga vinyasa yoga och traditionell hatha yoga, med lärare som Paul Dallaghan, Chuck Miller, Richard Freeman och Dona Holleman. Hon är en långvarig student av Shri. O. P Tiwari och har genom metoden för klassisk pranayama utvecklat sin förståelse för vikten av ett balanserat andetag i både yogaträning och i livet. Idag lär Sara kurser, retreater och workshops regelbundet med sin man Guy Powiecki. I sina lektioner lyfter hon fram den djupa innebörden av den inre attityden i praktiken, ofta med hjälp av sång, meditation och tacksamhet.

Guy Powiecki

Guy stötte först på yoga i en akademisk miljö och specialiserade sig på indiska religioner och buddhism, medan han studerade för en teologiexamen. Innan han arbetade med yoga studerade och arbetade Guy också som personlig tränare och näringsrådgivare.

Som utövare ser han vikten av att utöva asana, pranayama och meditation som ömsesidigt stödjande former för andlig tillväxt. Guy upptäckte pranayama genom Paul Dallaghan och är nu en hängiven och seniorstudent av den klassiska pranayama-mästaren, Sri O.P. Tiwari, som har fått auktorisation att undervisa i pranayama av honom. Guy har studerat Ashtanga Vinyasa med Richard Freeman, David Swenson och Chuck Miller. När han lärde sig meditation tillbringade han tid med ett antal buddhistlärare, från både tibetanska och Theravadan-traditioner, men nyligen med fokus på Vipassana-övning i Mahasi Sayadaw-släkten. Guy's kunskap om andningen har breddats av hans intresse för fri dykning.

Certifiering

Yoga

Yogayamas utbildningsverksamhet är Yoga Allance-certifierad och har påbyggnadskurser upp till en 500 timmars Certifiering!

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Pranayama och Meditation 40 h.

Yogayama

Yoga

Yogayama startade i Stockholm 2004 och blev Skandinaviens första yogacenter. Genom åren har Yogayama byggt upp ett känt yogacenter med ett stort utbud och ett stort antal klasser med välutbildade lärare och gästlärare från hela världen. År 2011 släppte Yogayama...


Läs mer och visa alla kurser med Yogayama

Kontaktuppgifter till Yogayama

Yogayama

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm

Tel: 08-6608860

Recensioner
Bli den första att recensera Pranayama och Meditation 40 h!
Intresseanmälan

För att få mer information om Pranayama och Meditation 40 h, fyll i följande uppgifter: