Visa kurser.se som: Mobil

Pedagogik och effektiv kommunikation 20 h

Yogayama
Kursinformation
Stockholm
2 dagar
2021-10-16
4 200 SEK

Video

Kursbeskrivning

Pedagogik och effektiv kommunikation

Det är allmänt känt i presentations- och talarsammanhang att vad som sägs endast utgör en del av en presentation. Hur vi förmedlar vårt budskap är minst lika betydelsefullt för vad åhörarna uppfattar och tar in. Under denna kurs studerar vi yogalärarens kanske främsta pedagogiska verktyg (rösten och talet) samt hur du som lärare kan kommunicera övertygande, effektivt och inspirerande – oavsett vem du har framför dig.

Pedagogik

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen riktar sig till yogalärare som har genomfört en 200 h yogalärarutbildning. Denna kurs är en obligatorisk kurs för deltagare som satsar på en 500-timmars certifiering enligt Yoga Alliance hos Yogayama.

Kursintyg

För att bli certifierad krävs 100 % närvaro samt att eleven har lämnat in hemuppgiften.

Kursinnehåll

Du kommer att utveckla din kapacitet att använda rösten som ett kraftfullt verktyg i undervisningen och tränar på att kombinera detta med placering i rummet, assistering med mera. Vi studerar även grundläggande retorik samt hur varje unik individ kan plockar fram de personliga styrkorna ytterligare.

Kursen varvar teori med praktiska övningar där vi både tränar röst, kroppsspråk och rörelse med flera olika lärare.

Kursledare

Sara Granström

Sara började sin professionella resa som klassisk musiker och studerade i 6 år på skolor som Malmö Music College och Guildhall School of Music and Drama i London. Hennes väg att träna yoga började år 2000 och Sara är nu en "Erfaren registrerad yogalärare" (ERYT) enligt Yoga Alliance-standarder och seniorlärare vid Samahita Retreat, en av de mest framgångsrika yogaskolorna i Asien där hon undervisade regelbundet. under 10 år. Hon är Content Director för Techer Training Section på yogayama och skriver och driver det välrenommerade programmet tillsammans med Caroline Westling. Saras djupa och medkännande förståelse för asana kommer från många års övning av ashtanga vinyasa yoga och traditionell hatha yoga, med lärare som Paul Dallaghan, Chuck Miller, Richard Freeman och Dona Holleman. Hon är en långvarig student av Shri. O. P Tiwari och har genom metoden för klassisk pranayama utvecklat sin förståelse för vikten av ett balanserat andetag i både yogaträning och i livet. Idag lär Sara kurser, retreater och workshops regelbundet med sin man Guy Powiecki. I sina lektioner lyfter hon fram den djupa innebörden av den inre attityden i praktiken, ofta med hjälp av sång, meditation och tacksamhet.

Gästföreläsare på utbildningen är:

Maria Salomaa är skådespelare i både film, på TV och på scen. Maria verkar både i Finland och Sverige och förutom skådespeleriet är hon även hängiven yogi (flera av er har säkert mött henne på Yogayama). Hon kommer prata om vad man på skådespelarspråk kallar “scenframställning” och vi ska även få jobba med rösten och hur vi når ut till hela rummet samt göra flera praktiska övningar i syfte att hitta vårt ”eget” uttryck i lärarrollen.

Julia Tollin är retorikexpert och ska lära oss “snacka snyggt”. Vi får en kurs i grundläggande retorik och hur vi kan använda det när vi både förbereder och undervisar en klass. Julia blandar föreläsning med praktik på ett sätt som bäde är allmänbildande och konkret.

Certifiering

Yoga

Yogayamas utbildningsverksamhet är Yoga Allance-certifierad och har påbyggnadskurser upp till en 500 timmars Certifiering!

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Pedagogik och effektiv kommunikation 20 h.

Yogayama

Yoga

Yogayama startade i Stockholm 2004 och blev Skandinaviens första yogacenter. Genom åren har Yogayama byggt upp ett känt yogacenter med ett stort utbud och ett stort antal klasser med välutbildade lärare och gästlärare från hela världen. År 2011 släppte Yogayama...


Läs mer och visa alla kurser med Yogayama

Kontaktuppgifter till Yogayama

Yogayama

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm

Tel: 08-6608860

Recensioner
Bli den första att recensera Pedagogik och effektiv kommunikation 20 h!
Intresseanmälan

För att få mer information om Pedagogik och effektiv kommunikation 20 h, fyll i följande uppgifter:

Liknande kurser