Visa kurser.se som: Mobil

Mytologi och yogafilosofi 30 h

Yogayama
Kursinformation
Distans
3 dagar
5 800 SEK
Engelska

Video

Kursbeskrivning

Mytologi och yogafilosofi

De mytologiska historierna som finns inom yogatraditionen har alla det gemensamt att de försöker lära oss något om oss själva och den värld vi lever i. Att få ta del av och lära sig mer om de kanske mest klassiska av alla myter från den yogiska historien ger ytterligare en dimension både åt den egna praktiken och, om du är yogalärare, åt undervisningen.

Mytologi

Att få fördjupa sig inom denna del av yogatraditionen är både ett roligt och spännande sätt att skapa och uppleva en starkare förankring till den flera tusen år gamla yogatraditionen och alla de utövare som genom tiderna återberättat dessa historier.

Detta är en obligatorisk kurs för dig som vill bygga vidare till ett 500- timmars certifiering.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Denna utbildning är öppen för alla dvs du behöver inte ha en 200 h yogalärarutbildning i grunden.

Kursintyg

För att bli certifierad krävs 100 % närvaro samt att eleven har lämnat in hemuppgiften.

Kursinnehåll

Vad är mytologi och varför ska vi vara intresserade av den?

Mytologi kan hjälpa oss att förstå våra liv och världen omkring oss. Men för dem som är engagerade i utövandet av Bhakti (hängivenhet) är dessa berättelser inte mytologi utan i slutändan verkliga. De definierar en kulturvärld.

I den här kursen kommer vi att titta på de viktigaste hinduiska texterna. Börjar med Vedas och Upanisads forntida ursprung. Sedan dyker vi in ​​i två av de viktigaste indiska texterna, Mahabharata (Bhagavad Gita) och Ramayana-epiken. Vi kommer att diskutera Puranas där vi hittar alla underbara berättelser om gudarna, gudinnorna och deras bedrifter. Det är dessa berättelser som verkligen representerar hinduismen och hur majoriteten av hinduer förstår deras liv. I motsats till hur populär det är i väst har den genomsnittliga indianen aldrig ens hört talas om Yoga Sutras. Texterna som är viktiga för dem är dessa berättelser om Krishna, Ram, Vishnu, Ganesh, Siva och gudinnan.

Vi kommer att försöka förstå den här vägen för Bhakti (hängivenhet) och varför på marken i Indien är detta vad de flesta människor utövar som sin form av "yoga". Vi kommer också att undersöka vissa asanas och chants och titta på de mytologiska betydelserna bakom dem.

Sammantaget hoppas vi kunna göra den här kursen relevant för dig, ditt liv och din träning. Att ge en större förståelse för de mångfacetterade tillvägagångssätten till yoga och den andliga strävan.

Utbildningen hålls på engelska. 

Kursledare

Sara Granström

Sara började sin professionella resa som klassisk musiker och studerade i 6 år på skolor som Malmö Music College och Guildhall School of Music and Drama i London. Hennes väg att träna yoga började år 2000 och Sara är nu en "Erfaren registrerad yogalärare" (ERYT) enligt Yoga Alliance-standarder och seniorlärare vid Samahita Retreat, en av de mest framgångsrika yogaskolorna i Asien där hon undervisade regelbundet. under 10 år. Hon är Content Director för Techer Training Section på yogayama och skriver och driver det välrenommerade programmet tillsammans med Caroline Westling. Saras djupa och medkännande förståelse för asana kommer från många års övning av ashtanga vinyasa yoga och traditionell hatha yoga, med lärare som Paul Dallaghan, Chuck Miller, Richard Freeman och Dona Holleman. Hon är en långvarig student av Shri. O. P Tiwari och har genom metoden för klassisk pranayama utvecklat sin förståelse för vikten av ett balanserat andetag i både yogaträning och i livet. Idag lär Sara kurser, retreater och workshops regelbundet med sin man Guy Powiecki. I sina lektioner lyfter hon fram den djupa innebörden av den inre attityden i praktiken, ofta med hjälp av sång, meditation och tacksamhet.

Guy Powiecki

Guy stötte först på yoga i en akademisk miljö och specialiserade sig på indiska religioner och buddhism, medan han studerade för en teologiexamen. Innan han arbetade med yoga studerade och arbetade Guy också som personlig tränare och näringsrådgivare.

Som utövare ser han vikten av att utöva asana, pranayama och meditation som ömsesidigt stödjande former för andlig tillväxt. Guy upptäckte pranayama genom Paul Dallaghan och är nu en hängiven och seniorstudent av den klassiska pranayama-mästaren, Sri O.P. Tiwari, som har fått auktorisation att undervisa i pranayama av honom. Guy har studerat Ashtanga Vinyasa med Richard Freeman, David Swenson och Chuck Miller. När han lärde sig meditation tillbringade han tid med ett antal buddhistlärare, från både tibetanska och Theravadan-traditioner, men nyligen med fokus på Vipassana-övning i Mahasi Sayadaw-släkten. Guy's kunskap om andningen har breddats av hans intresse för fri dykning.

Certifiering

Yoga

Yogayamas utbildningsverksamhet är Yoga Allance-certifierad och har påbyggnadskurser upp till en 500 timmars Certifiering!

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Mytologi och yogafilosofi 30 h.

Yogayama

Yoga

Yogayama startade i Stockholm 2004 och blev Skandinaviens första yogacenter. Genom åren har Yogayama byggt upp ett känt yogacenter med ett stort utbud och ett stort antal klasser med välutbildade lärare och gästlärare från hela världen. År 2011 släppte Yogayama...


Läs mer och visa alla kurser med Yogayama

Kontaktuppgifter till Yogayama

Yogayama

Jungfrugatan 8
114 44 Stockholm

Tel: 08-6608860

Recensioner
Bli den första att recensera Mytologi och yogafilosofi 30 h!
Intresseanmälan

För att få mer information om Mytologi och yogafilosofi 30 h, fyll i följande uppgifter: