Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Bokföring III - Årsredovisnings och årsbokslut

Xpectum
Kursinformation
Distans
motsv. 2 veckors heltidsstudier
Fri start. Börja när du beställer.
7 000 SEK inkl. moms
Svenska

Kursbeskrivning

Bokföring III, Årsbokslut och årsredovisning - distanskurs


Målet är att du självständigt skall kunna sköta ett mindre företags löpande bokföring samt upprätta ett årsbokslut och och upprätta en årsredovisning.

Det är bokföringskurs som ger fördjupade kunskaper i redovisning. Den tar dig steget vidare från Bokföring II. Du kommer lära dig om bla värdering av skulder och tillgångar, obeskattade reserver,  samt hur redovisningslagstiftningen ser ut.

Kvalitetsutbildning

xpectum AB är ett utbildningsföretag som sedan 1996 har producerat distansutbildningar för företag och privatpersoner. Vi har över 20 år lång erfarenhet av distansutbildningar och har under den tiden utvecklat genomarbetade och väl fungerande pedagogisk modeller. Under hela utbildningen har du stöttning av våra meriterade handledare som svarar på dina frågor. En av xpectums styrkor är det kunskapskapital som finns knutet till företaget. Dels genom de mentorer som skriver och arbetar fram utbildningarna dels via de medietekniker som designer dem samt samarbetet med FAR. FAR är en viktig samarbetspartner som i 20 år agerat som kvalitetssäkrare. Medlemskapet i Almega utbildningsföretagen är en annan garant för att xpectum är ett seriöst utbildningsföretag.

Upplägg

Kursen sker med hjälp av Internet, interaktivt kursmaterial, faktabok och övningshäfte. Kursen är helt på distans, utan träffar, och studietakten är fri dvs du läser i egen takt och på den tidpunkt som passar dig.

Teorin presenteras med ljud, bild och video. Allt för att stimulera så många sinnen som möjligt och att göra lärandet effektivt. Teorin blandas med interaktiva övningar.

Fortsatta studier

Efter kursen rekommenderar vi någon av våra certifierade kurser tex Certifierad Redovisningsekonom eller  Certifierad Ekonomiassistent skriv i intresseanmälan att du har genomfört bokföring 3.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Vi rekommenderar att man genomfört Bokföring II alternativt inhämtat motsvarande kunskaper på annat håll. Kursen läses med fördel i samband med praktiskt arbete.

Målgrupp:

 • Blivande ekonomiassistenter som snabbt behöver lära sig
  praktisk bokföring.
 • Personer som driver eget företag och vill sköta den enklare
  bokföringen själv.
 • Övriga som vill skaffa sig kunskaper om grundläggande bokföring med koppling till leverantörs- och kundreskontra.

Innehåll:

 • Redovisningslagstiftning
 • Värdering av tillgångar och skulderbokföring3 årsbokslut
 • Obeskattade reserver
 • Eget kapital
 • Aktiebolagsskatt
 • Årsbokslut
 • Kursbeskrivning

I upplägget varvas teori med praktiska övningar och kommentarer från redovisnings- och ekonomiexperter. Teorin presenteras med ljud, bild och video. Allt för att stimulera så många sinnen som möjligt för att göra lärandet effektivt. Därefter finns det en mer praktiskt inriktad övningsdel som simulerar verkliga affärshändelser. Här finns också kunskapstester, ordlista, index och en rad andra funktioner.

Media:

Allt material ingår

 • Interaktivt material via internet
 • Fakta- och övningshäften som .pdf

Studieomfattning:

Eftersom studietakten är fri dvs du läser i din egen takt och på den tidpunkt som passar dig, så är det svårt att ange omfattningen. Beräknat på helfartsstudier, dvs åtta timmar per dag, så tar det ca 14 dagar.

Video

   

Kursintyg

Kursen avslutas med en tentamen.

Kostnader

5 600:- exkl moms.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bokföring III - Årsredovisnings och årsbokslut.

Xpectum

Xpectum

Interaktiva utbildningar på distans - Xpectum

Xpectum har specialicerat sig på att utveckla interaktiva utbildningar. Dels färdiga att beställa, dels skräddarsydda efter kundens behov. Upplägget lutar sig mot de fyra hörnstenarna: Xpectums styrka är det kunskapskapital som finns knutet till företaget. Dels genom de mentorer som skriver...


Läs mer och visa alla kurser med Xpectum

Kontaktuppgifter till Xpectum

Xpectum

Kurortsvägen 20
83013 Åre

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bokföring III - Årsredovisnings och årsbokslut!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 53 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser