Visa kurser.se som: Mobil

Grundkurs i tovning

Wormwood Hantverk
Kursinformation
Malmö
10 timmar fördelat på 2 dagar
Startdatum utifrån önskemål
1 850 SEK
Grundkurs i tovning

Kursbeskrivning

På den här kursen får du lära dig grunderna i tovning genom både teori och praktik. Fokus ligger på att lära sig tekniken och känna trygghet i att fortsätta på egen hand. Nåltovning ingår som en av flera tovningstekniker, men det huvudsakliga fokuset är våttovning. 

KURSPLAN
Kursen är normalt två dagar lång. Den börjar kl. 10 och slutar kl. 15.30 båda dagarna, med avbrott för fika och lunch. Första dagen har fokus på teknik, andra dagen på skapande. De moment vi går igenom är: ullkunskap, våttovning/nåltovning, teknikövningar samt slutligen "fritt skapande".

Upplägg

Dag 1: Vi börjar med grundläggande ullkunskap, därefter tovning av ett antal provlappar för att lära känna våttovningstekniken och olika ytor man kan skapa. Finns det tid provar vi också på nåltovning.
Dag 2: Hanns inte nåltovning med dag 1, börjar vi med det. Resten av dagen är fritt skapande utifrån de kunskaper som förvärvats  dag 1.

MÅLGRUPP
Lämplig för nybörjaren eller den som har tovat lite tidigare. Inga särskilda kunskaper krävs.

MATERIAL

Vi kommer framför allt att använda olika sorters svensk ull. Har du egen ull så går det bra att ta med, annars finns allt material att köpa på plats. Den utrustning som behövs finns att låna i lokalen.

Ta gärna med papper och penna för anteckningar. Eftersom vi kommer att arbeta mycket stående så är sköna skor ett tips, liksom oömma kläder och kanske ett förkläde då man lätt blir blöt om magen.

ANMÄLNINGSINFORMATION

Alla kurser hålls i min studio om inget annat anges. Där finns allt som behövs att låna och material går att köpa. Grupperna är små, normalt max 4-6 personer beroende på kurs.

Med hänsyn till pandemiäget är antalet deltagare för tillfället reducerat för samtliga kurser. Detta gäller tills annan bedömning görs. Mer information finns på hemsidan.

Passar inte kursdatumet så startar jag upp kurser vid andra tillfällen också då efterfrågan finns. Anmäl ditt intresse så återkommer jag.

Anmälan går att avboka mot full återbetalning fram till 5 dagar innan kurstillfället.

BRA ATT VETA
Min studio ligger centralt i Malmö med goda bussförbindelser och parkeringsmöjligheter.

Det går bra att ta med kall lunch (dåligt med uppvärmningsmöjligheter), annars finns det flera ställen i närheten där det går att köpa något att äta. Kaffe bjuder jag på.

COVID-19

Med hänsyn till pandemin är antalet deltagare för tillfället något reducerat beroende på kurs. Detta gäller tills annan bedömning görs. Mer information finns på hemsidan.

Min verkstad är på 45 kvm fördelat på två rum så möjligt att hålla visst avstånd.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursledare

Anna Boreson

Anna har lång erfarenhet av textilt handarbete och har genom åren vidareutbildat sig inom olika textila former Hon har bl.a. gått ”Ullakademin” vid Kyrkeruds folkhögskola i Värmland, HV-skola i Stockholm samt fördjupat sig i broderi för Tine Wessel i Danmark. Anna arbetar med fokus på ull, broderi och textilt återbruk.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Grundkurs i tovning.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 5 recensioner.

Ann-christine
En mycket bra kurs, fick lära mig grunderna i tovning och många små idéer. En trevlig lärare och en fin helg rekommenderar denna kurs till alla.😁😁
Susanne
Jätterolig kurs! Fick mycket bra inblick i tovningens konst. Lyckades också göra en del egna alster som jag blev nöjd med. Mycket bra upplägg och innehåll. Uppskattade att vi bara var tre deltagare, dessutom mycket trevliga människor! Ser fram emot en fortsättningskurs. Hade gärna sett att det fanns material till försäljning, så att man kunde ko...
Visa hela
Annika
Bra upplägg. Kul att testa egna projekt andra dagen när vi hade lärt oss lite. Skönt att vi inte var så många så att du hade tid att hjälpa oss alla. Går gärna fler kurser.

Wormwood Hantverk

Jag är konsthantverkare med inriktning på ull, broderi och textilt återbruk och driver studion Wormwood hantverk vid Erikslust i Malmö. Förutom att hålla kurser, tillverkar och säljer jag egna produkter under märket Wormwood....


Läs mer och visa alla kurser med Wormwood Hantverk

Kontaktuppgifter till Wormwood Hantverk

Wormwood Hantverk

John Ericssons väg 85A
217 72 Malmö

Tel: 0709-922343

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 19 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Grundkurs i tovning, fyll i följande uppgifter: