Kurs i svenska

Lär dig svenska på flera olika nivåer

Vill du bli bättre på att tala och skriva på svenska? Här finns allt från nybörjar- och fortsättningskurser i svenska och svenska för invandrare för dig som inte har svenska som modersmål. Du kan även välja att läsa svenska på distans.
Visar 1-20 av 77 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 77 träffar
1
2
3
4

Att lära sig svenska

Vill du fördjupa dig i det svenska språket i tal och skrift? Eller har du inte svenska som modersmål och behöver en kurs för att lära dig svenska från grunden eller finslipa på språket? Genom att läsa svenska på kvällar eller helger kan du arbeta eller studera något annat samtidigt. Under kursen och mellan lektionerna får du arbeta med grammatik, uttal och stavning genom övningar som läraren ger dig. Du har hela tiden stöd från den kurslitteratur som används i undervisningen.

Olika nivåer av svenskaundervisning

Svenskakurser finns i olika svårighetsgrader och med olika inriktningar. Till exempel kan man läsa svenska med inriktning på muntlig kommunikation och undervisningen brukar då ske endast på svenska så att du snabbt skapar dig en uppfattning och känsla för språket. Som nybörjare är det också viktigt att lära sig grammatiken för att förstå strukturen på språket och kunna sätta ihop egna meningar på ett korrekt sätt. Många kursarrangörer erbjuder även dig att göra ett språktest för att avgöra vilken nivå du befinner dig på och vad du behöver fokusera på.

Swedish for beginners

Swedish as a foreign language? In the list above you can find swedish courses for you who wants to learn swedish from the beginning.

Deltagare som har läst en kurs i svenska

Här följer kommentarer från personer som har läst en kurs i svenska:

”Min fru är ursprungligen från tyskland och vi har bott tillsammans i Sverige i fem år. Redan första året började hon läsa svenska och har utökat med en kurs i svenska varje termin. Eftersom hon jobbar så har inte haft så mycket tid att spendera på kurser i svenska och har därför lästa svenska i en ganska långsam takt. Det har varit jättebra för henne och idag skulle man kunna tro att hon har bott i Sverige i 20 år.”

”Min kompis från Australien ville lära sig att tala lite svenska innan han kom till Sverige för att studera ett halvår. Jag köpte en distanskurs i Svenska och skickade över till honom. Distanskursen bestod av en cd-rom som undervisade svenska på engelska. Han var helnöjd och lärde sig att tala mer svenska än jag trodde att han skulle göra.”

Jämför kurser