Gruppsång ger snabb utveckling

Snabb utveckling med gruppsång

- Ellens pedagogik och härliga energi gör att det är roligt att gå till varje lektion, säger Oliver. Han har på drygt ett halvår utvecklas mycket i sin sång genom att gå en kurs i gruppsång hos Sångpedagog Ellen Sörensen i Lund.

Sjung hos Ellen Sörensen

Oliver Olsson är 23 år, bor i Harlösa och jobbar som soldat på ett regemente i Skåne. Oliver har alltid haft ett stort musikintresse och efter att ha spelat gitarr ett tag ville han lära sig att sjunga till.

- Jag tyckte att det var dyrt med sånglektioner och ville vänta till jag fick ett heltidsjobb, berättar Oliver. Och när jag fick det så letade jag upp Ellen via kurser.se.

Från enskilda sånglektioner till gruppsång

Oliver började gå enskilda sånglektioner i april hos sångpedagog Ellen Sörensen i Lund. Han började med en prova-på-lektion och fastnade direkt. Efter att ha gått ett antal enskilda lektioner berättade Ellen att en av hennes andra elever, Stefan, ville ha någon att sjunga med i en minigrupp. Oliver gillade idén och i slutet av våren började Oliver träna tillsammans med Stefan.

- Att sjunga gruppsång i små grupper gör att du får samspela med andra samtidigt som du får lika mycket handledning som om du gick en privatlektion, säger Oliver.

Hur en vanlig sånglektion går till

En vanlig lektion värmer de upp kroppen och rösten tillsammans med olika övningar. När de har fått igång muskulaturen sätter sig Ellen vid pianot och spelar olika skalor som killarna får sjunga till för att hitta rätt toner och andning.

- Det varierar mycket vad vi sjunger sedan när vi har värmt upp, säger Oliver. Ellen väljer vissa låtar och vi har själva valt till några. Ibland fokuserar vi bara på en låt under en hel lektion och vissa lektioner försöker vi sjunga igenom så många låtar som bara går.

Ellen som kursledare

Oliver har sjungit hos Ellen i drygt ett halvt år och han känner redan att både han och Stefan har utvecklats mycket på den korta tiden. Ellens pedagogik, energi och lättsamma sätt är det som gjort att det har gått så bra.

- Ellen är en helt underbar sångpedagog, menar Oliver. Hon är ärlig och rak och hon säger till direkt om jag gör något fel, på ett väldigt pedagogiskt sätt. Hon är full av energi och det blir alltid mycket skratt. Det är kul att gå till lektionen varje gång.

Gruppsång - Oliver Olsson

Alla är välkomna att sjunga hos Ellen

En sångkurs hos Ellen Sörensen passar vem som helst som vill lära sig att sjunga, enligt Oliver. Ellen undervisar inom flera olika genrer och över ett stort åldersspann, alla är välkomna.

- Ellen anpassar undervisningen efter det vi vill göra, berättar Oliver. Jag och Stefan sjunger mycket pop och klassiskt.

För Oliver är musiken just nu enbart en rolig grej och en fritidssysselsättning. Hans fokus är att bli så bra på att sjunga som möjligt.

- Jag har inga mål eller planer med musiken just nu men om det leder till något vore det ju såklart kul!Läs mer om VocalLife

Request information


Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med VocalLife och veta mer om deras kurser.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Glöm inte bort din fritid
Prenumerera på vårt nyhetsbrev så ser vi till att påminna dig. Få kurstips och inspiration direkt i mejlinkorgen ☀️