Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Hatha Yoga Lärarutbildning 200h / 500h

Västerorts Yoga & RehabCenter
Kursinformation
Stockholm, Vällingby
200h / 500h
31 200 SEK
Kommande starter
Stockholm
4 April 2019  
31 200 SEK
Vällingby
4 April 2019  
31 200 SEK

Kursbeskrivning

HathaYoga Lärarutbildning med European Yoga Alliance 200h eller 500h certifiering.

Yoga - en väg till frihet! 

Vi har glädjen att erbjuda dig en av Sveriges mest gedigna yogalärarutbildningar som leder till både diplom och certifikat. 

En av de saker som är unikt med denna utbildning är ett stort fokus på att också tryggt kunna verbalt kommunicera yogapositionerna så att eleven inte behöver se på dig som lärare utan istället kan uppleva yogan inifrån. Detta ger dig som lärare möjligheten att röra dig runt i rummet och ägna dig mer åt justeringar/korrigeringar, sk ”hands on undervisning” där det behövs.

Din unika resa!

Din förmåga att lära ut yoga efter denna utbildning kommer att vara ett resultat av din egen unika resa. Du kommer ha alla verktyg du behöver för att känna dig trygg med din yoga och i din roll som lärare och att hjälpa andra att känna och förstå vad Yoga kan göra för dem i deras dagliga liv.

Du kan välja att gå 200h Basutbildning med möjlighet till certifiering och sedan lägga till Forts utbildningen på 300h med certifiering eller boka båda delarna 500h samtidigt och få 5.000 kr i rabatt. 

Utbildningen består i grunden av Hatha Yoga med certifiering via European Yoga Alliance. 

Bas: 200-tim kursstart 4 April 2019 med ca 350 studietimmar uppdelade på 8 mån har 200 kontakttimmar och ca 150 timmars hemmastudier/egen träning.                    Pris Bas 31.200 ex moms

Forts: 300-tim kursstart 18 Januari 2020 med över 450 studietimmar uppdelade på 9 mån har 300 kontakttimmar och 100 timmars hemmaträning samt 50 timmars assisterande träning. Pris Forts 39.300 ex moms 

Bokas båda delarna samtidigt så får du 5.000kr rabatt

  

Varje resa börjar med ett steg! Ta det steget idag!

Nyckelord: Lärande och nyfikenhet, öppenhet, trygghet, kärlek, respekt och glädje.

Eftersom denna utbildning löper över 18 månader (fördelat på 500 timmar tillsammans och 200 timmar självstudier och 50 timmar assisterande träning) har vi plats för en bred och gedigen kursplan.

 Kursinnehåll:

- Asanas: Du får lära dig Hatha Yoga program för utövande på olika nivåer från nybörjare till avancerad och yogapositionerna (asanas) i olika utföranden beroende på personlig tillgänglighet hos dina elever. Det ingår dessutom separata yogaprogram och förståelse för den gravida kroppen och efter förlossningen samt i utbildningen ingår också yoga för seniorer. I utbildningen kommer vi att titta på korrekt utförande ur olika aspekter för att minska risker för skador. Du kommer även prova på och få kännedom om andra yogaformer såsom yinyoga, ashtangayoga pch mediyoga för att enklare kunna orientera dig och dina elever inom yogans olika inriktningar och framväxt.

- Pranayama: Andningsövningar Du lär dig och utövar flera grundläggande andningsövningar.

- Meditation: Du lär dig och utövar meditation med fokus på närvaro i nuet, acceptans, kärleksfull vänlighet, tacksamhet. Meditationer i rörelse mm.

- Yoga Nidra: Djupavspänning/yogisk sömn. Korta och längre varianter av djup vila för kropp och sinne.

- Karma yoga: Samarbete och service till andra.

- Chakrasystemet

- Yogisk historia, etik och filosofi samt intressant och relevant yogisk litteratur

Ayurveda Introduktion: Applikation av ayurveda i yogan och i vardagslivet.

- Yogisk kosthållning: Vegetarisk mat som skonsamt balanserar, detoxar och befrämjar yoga och meditation mm. 

- Undervisningsmetodik och korrigering: Du lär dig leda grupper med förståelse för olika människors förmågor, individuella konstitutioner och eventuella begränsningar samt att utveckla din kommunikationsstil. Du lär dig här att kommunicera tryggt, inspirerande och ödmjukt samt grundläggande verbal och handfast fysisk så kallad ”hands-on” teknik för optimalt utförande av positioner och korrigering/justering i yogapositionerna.

- Lektionsplanering och marknadsföring

- Anatomi och viss fysiologi och sjukdoms/skadelära: Du lär dig om skelett, leder, muskler och palpation av musklernas ursprung och fästen, dess funktioner samt att terapeutiskt stretcha relevanta muskler. Detta ur ett yoga-perspektiv.

- Stretching och massage relaterade till yoga-anatomi: Du lär dig den svenska klassiska massagens grundgrepp och hur du behandlar muskler över rygg, axlar, nacke, ben och säte. Med dessa färdigheter kan du som yogalärare ge enklare men ändå djupgående massagebehandlingar samt instruera dina elever i att massera varandra under ett yogapass.

- Livsvägledning utifrån ett yogiskt förhållningssätt. Personlig utveckling är en stor del av resan och en viktig bit i utvecklingen för yogalärare. Som yogalärare är det viktigt att ha en förståelse för den personliga resan som varje utövare av yoga kan genomgå. Denna förståelse utvecklar du som bäst genom att ha en förståelse för din egen resa. Med denna självförståelse kan du sedan målmedvetet uppnå mera balans i livets alla bitar.

- Sharing: Öppen kommunikation i grupp där alla deltagare tar del av att kommunicera öppet och fritt från hjärtat.

Upplägg 

Undervisningen sker på svenska och engelska. Litteraturen för hemstudierna är mestadels på engelska, men vi underlättar inlärningen genom att först gå igenom på svenska vad veckans tema är, sedan blir det fördjupad hemuppgift på det till nästa träff.

Utbildningen är upplagd på 14 kursveckor om 4 dagar (oftast tors-sönd) samt en 6 dagars träff i retreatformat (internat) som avslutning. Sammanlagt är det 62,5 dagars undervisning och utbildningen ges i en lugn atmosfär på vårt Yoga Center i västra Stockholm. Avslutningsveckan ges på ett annat center i Mellansverige där alla övernattar gemensamt(kost och logi betalas separat).

Vill du veta mer kontakta oss eller läs mer på vasterortsyogacenter.se eller ring 0707-898281

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursintyg

European Yoga Alliance 500h certifiering. 

Kostnader

Bas: 200-tim med ca 350 studietimmar uppdelade på 8 mån har 200 kontakttimmar och ca 150 timmars hemmastudier/egen träning. 

Forts: 300-tim med över 450 studietimmar uppdelade på 9 mån har 300 kontakttimmar och 100 timmars hemmaträning, 50 timmars assisterande träning samt hemmastudier.

Pris Bas 31.200 ex moms

Pris Forts 39.300 ex moms 

Bokas båda delarna samtidigt så får du 5.000kr rabatt

  

Kursledare

Jonathan Pritchard är huvudlärare i hatha yoga och pranayama.

Driver Västerorts Yoga & Rehab Center. Jonathan som ursprungligen kommer ifrån England började sin yogaträning 1988 några år efter stor ryggoperation som var en följd av en tid med invaliditet bunden till rullstol pga olyckor. Hans första yogalärare sa till honom eftersom han då inte ens kunde ta på sina egna strumpor själv att yoga är bara för dig själv och att inte jämföra sig med någon annan. Hans lärares visdomsord om att allt han behövde göra var att ”sträva efter att förbättra positionerna med 1mm per vecka, hur mycket kan jag då uppnå på ett år” blev Jonathans motto. Han fortsatte med sin yogaträning och fick så småningom tillbaka mer och mer rörlighet i kroppen.

”As a result of the yoga I have become calm in mind and body, although I still have my limitations today, I am grateful that I have gone through this transformation.I could touch my toes after ten years! A feeling which even today is of indescribable joy and the realisation that anything is possible.

Because I have had to analyse every yoga position from the start exercising patience and acceptance, my ability to teach yoga has come through my own practice, with help from my teachers and the experience from teaching over 9000 yoga classes to date and working with countless students, many of which have gone on too become qualified yoga teachers”


Ulrika Norrgård är lärare i gravidyoga och yoga efter förlossningen.

Driver Västerorts Yoga & Rehab Center. Ulrika har arbetat med hälsa sedan 30 år och började träna yoga som gravid 1996. Har också utbildningar inom pilates, mammamageträning, massage, zonterapi och som doula. Ulrika har jobbat i många år med yoga/pilates för gravida kvinnor och mamma/baby efter förlossningen.

Daniel Ekholm kommer bland annat undervisa i anatomi, massage, terapeutisk stretching, personligt ledarskap och helhetsmodeller för hälsa.

Driver Svenska Hälsoteamet och har utövat Yoga sedan 1997. Daniel är bland annat utbildad yogalärare, medicinsk massageterapeut, NLP master, livs- och teamcoach, har en kandidatexamen i psykologi samt 3 gradens svarta bälte i kampkonst och har lång erfarenhet av att arbeta med både kroppen och sinnet/det inre.

Johan Ringholm undervisar i sjukdomslära

Kumar Femando undervisar i meditation och ayurveda

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hatha Yoga Lärarutbildning 200h / 500h.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Maria
(5)
Att hoppa på denna kursen är by far det bästa Jag gjort i mitt liv. Jag har lärt mig så mycket om mig själv och utvecklats enormt i min yoga tack vare alla otroligt kunniga lärare som går in i detalj i allt rörande yogan. Vill man bli en fantastisk yogalärare är detta kursen man ska gå!

Västerorts Yoga & RehabCenter

VM Yoga

Yogakurser - Pilates - Tai Chi - Mindfulness - Zumba - Afrikansk Dans

Västerorts Yoga & RehabCenter i Vällingby! Hos oss kan du utöva Hatha Yoga, Ashtanga Yoga, Yin Yoga, Mindfulness, Medicinsk Yoga, Pilates/Core, Senior Yoga, Gravid Yoga med profylaxträning, Mamma/Baby CoreYoga med babymassage. Vi har också kurser i Afrikansk dans, Zumba och...


Läs mer och visa alla kurser med Västerorts Yoga & RehabCenter

Kontaktuppgifter till Västerorts Yoga & RehabCenter

Västerorts Yoga & RehabCenter

Siktgatan 1
162 50 Vällingby

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser