Visa kurser.se som: Mobil

Betonggjutning tisdag eftrmid. till torsdag kväll inkl. boende

Villa Rosenäng
Kursinformation
Linköping
2,5 dagar
2019-07-16
Sista anmälan: 2019-06-27
3 000 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

Gjuta i betong.. /En härlig sommarkurs / En mycket rolig hobby.

Pimpa ditt hem & din trädgård med charmiga inslag av fågelbad, krukor och dekorationer av allehanda slag .Bara din fantasi sätter gränser

Av fantastiskt trevliga och pedagogiska Britt-Marie Andreasson kommer ni att få lära er att använda flera olika tekniker här i Villa Rosenäng i Vackra Björkfors.

Gjuta i ballong. plastpåsar, gummihandskar, handdukar, virkade dukar, rabarberblad, strumpbyxor, livsmedelsförpackningar, plastkärl av olika slag, samt i latex-formar. Naturligtvis vill ni ha en vacker blomma på armeringsjärn med er hem till er trädgård eller till ett samarrangemang i en kruka.

Kreativiteten kommer att flöda dessa dagar! När ni anmält er kommer ni att få tips på vad ni kan ta med, som ni kan använda som egna formar.     Vi kommer att göra;

Krukor, fat skålar, fågelbad trampstenar, ljushållare svampar, pumpor, drakägg, spel, dörrstoppar m.m.

Kursupplägg; 

Tisdag eftermiddag; Efter att ni installerat er i era boenden, ( inbäddat och klart tills ni kommer, för er som vill bo i Villa Rosenäng) sen ses vi inne i Pub Viking på en fika med tilltugg, presentation och genomgång av de olika gjutteknikerna. Sen går vi ut till gjutplatsen.

Inte bara betong utan även  flytspackel och gips kommer att användas

Vi gör vår allra första gjutning; en fjäril i en latexform, som vi tar ut dagen efter- Formen får ni ta med hem. Vi gjuter också en liten ljushållare för att känna på denna teknik.

Onsdag heldag: gjutningar med avbrott för fikapauser  & lunch. På kvällen äter vi tillsammans (medhavd mat) kanske ni vill grilla. Vi håller med grill och kol.

Torsdag: Gjutning på f.m.  och målning på eftermiddagen Fika vid 16 + kursutvärdering. Avresa senast 18. Ni hinner med en dusch innan hemresan om ni inte bokar på fler dagar förstås. Se nedan.

Vi går igenom olika metoder att måla på betong. Ni får  själva testa att rosta , ärga krackelera och torr-måla 4 stycken färdiggjutna alster.  Era gjuta alster måste brinna ihop och torka, så de kan inte hämtas förrän efter en viss tid. ( Lite väderberoende )

Obs! det finns plats  för några att boka på några extra dagar här, som semester.  Bara att ha det skönt, bada och gotta sig:) Då hinner sakerna förhoppningsfullt att bli färdiga också:) F.ö eget rum så långt möjligt.

Slå 2 flugor i en smäll!         19-21/7 fredag-söndag

börjar en Glasfusingkurs, en intensiv helgkurs; tema skålar.

Målgrupp

Nybörjare

Kostnader

3000:- inkl boende inbäddat & klart samt en duschhandduk slutstädning

Utan boende 2.500:-

Fika med tilltugg ingår för alla kursdeltagare

Du tar själv med mat och dryck som du behöver dessa dagar.

Kursledare

Britt-Marie Andreasson Van kursledare , en god pedagog!

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Betonggjutning tisdag eftrmid. till torsdag kväll inkl. boende.

Villa Rosenäng

Villa Rosenäng - Hantverkskurser i Linköping

Villa Rosenäng - Hantverkskurser utanför Linköping i Kinda kommun

Välkommen till Villa Rosenäng, en oas mitt emellan två sjöar. Här kan du njuta av härlig natur med nära till bad och båtbryggor. Under året erbjuder vi olika sorters trivsamma och lärorika kurser i mindre grupper så att alla får...


Läs mer och visa alla kurser med Villa Rosenäng

Kontaktuppgifter till Villa Rosenäng

Villa Rosenäng

Bryggvägen 1
590 46 Björkfors / Rimforsa

Tel: 0494-717 70
Mobil 070-39 64 505
rosenang.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Betonggjutning tisdag eftrmid. till torsdag kväll inkl. boende!

Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 20 recensioner
Läs recensioner