Visa kurser.se som: Mobil

Jägarexamen med Vidderna

Välkommen in i team Vidderna

jägarexamen

På Vidderna kan du som inte har några förkunskaper inom jakt och skytte ta en fullständig jägarexamen på endast tre dagar. Att ta jägarexamen på Vidderna har bland annat varit populärt bland män och kvinnor inom näringslivets toppskikt. En av dem är Leif Östling, VD Scania som gärna rekommenderar Vidderna:

”Tack PO för tre fantastiska dagar med mycket bra pedagogik och perfekt avvägt upplägg som gav mig jägarexamen. Det kan tyckas att kursen är enormt komprimerad och så är det naturligtvis, men det är något som eleverna knappast upplever eftersom PO på ett pedagogiskt och berättande sätt arbetar igenom frågorna.”
RedringVD´n och utbildningsansvarige PO Östergren är en sällsynt välmeriterad kursledare med 25 års erfarenhet från branschen. Han har bland annat rest runt i Norden med sin skjutskola och utbildat såväl jägare som blivande skytteinstruktörer. PO’s gedigna erfarenhet sträcker sig även till film, tv, tidnings- och bokbranschen där han gjort instruktionsfilmer, samarbetat med jaktprogram och skrivit sin egen bok Jaktskytteboken. PO är aktuell med att vara en av uppfinnarna utav riktmedlet Redring. Redring har en ny optisk teknik som hjälper dig att ta sikte för en mer träffsäker och tillförlitlig jakt.

Att ta jägarexamen på Vidderna är en gemytlig upplevelse.Du studerar, äter och sover på Katrinelund i nära anslutning till skyttecentret.

När du väl tagit din jägarexamen hos Vidderna får du hjälp att välja ett vapen som passar just dig, där måttning ingår. Då Vidderna vill att du ska få ut så mycket som möjligt av din jägarexamen bistår de gärna gamla kursdeltagare med hjälp och råd efter avslutad examen när det gäller frågor som vapenlicens, vapen, ammunition, jaktmetoder osv.

Upplägget för tre dagars jägarexamen hos Vidderna

Dag ett. Start kl. 13.00 med teoretiska studier fram till kl. 19.00. Dagen avslutas med middag

Dag två. Start kl. 08.00 med teoretiska studier fram till kl. 18.00 då det är middag . Dagen avslutas sedan med en temakväll där eleverna får svar på det mesta om vapen, kolvpassningar, kalibrar, hundar mm. Efteråt får kursdeltagarna en pedagogisk produktuppvisning av vapen och jaktutrustning. Detta för att ge eleverna möjlighet att välja rätt jaktprodukter för en framtida säker och effektiv jakt.

Dag tre. Start Kl. 08.00 då det är träning på skjutbanan fram till lunch. Klockan 13.00 får kursdeltagarna göra teoretiska prov och avslutar sedan med praktiska prov på skjutbanan. Klockan 16.00 är det utdelning av diplom, kaffe och avslutning på förläggningen.
Läs mer om Jägarexamen - intensivkurs på 3 dagar
Läs mer om Jägarexamen- Företagspaket

Request information


Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Vidderna och veta mer om deras kurser.

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.