Visa kurser.se som: Mobil

Jägarexamen - intensivkurs på 3 dagar

Vidderna
Kursinformation
Katrinelund, Stockholm, Örebro
3 dagar
11 900 SEK

Kursbeskrivning

Intensivkurs i Jägarexamen - Vidderna, Örebro, Katrinelund

Jägarexamen intensivkursGå en intensivkurs hos Vidderna Jakt & Utbildning AB i Örebro, Katrinelund och ta din jägarexamen på bara 3 dagar. Inga förkunskaper krävs och kursen är både väldigt givande och trevlig. Vi önskar att du inte övningsskjuter något innan kursen eftersom det kan försvåra inlärningen.

Alla elever kommer att få skjuta provet med riktmedlet Redring, som kursledaren PO Östergren har uppfunnit. Redring har en ny optisk teknik som hjälper dig att ta sikte för en mer träffsäker och tillförlitlig jakt.

Efter avklarad jägarexamen är vi på Vidderna öppna till fortsatt kontakt och vi kan hjälpa dig att välja ett vapen som passar och där måttning ingår. Vi kan också hjälpa till med myndigheten i vapenlicensfrågor, råd om bland annat jaktmetoder, hundträning, ammunition och mycket annat. Allt för att du skall komma in rätt i jakten och få ut maximalt av ditt nyvunna intresse. Du har också möjlighet att bli medlem av våra jaktlag och får rabatt på våra jakt- och skyttekurser.

"Tack PO för tre fantastiska dagar med mycket bra pedagogik och ett perfekt avvägt upplägg som gav mig jägarexamen".
- Leif Östling VD Scania

Välkommen!

PO Östergren, VD och utbildningsansvarig

Målgrupp

Passar de som vill ta jägarexamen.

Kursledare:

PO Östergren har en lång och gedigen erfarenhet av skytteutbildning och jakt. I 25 år har han rest runt i Norden med sin skjutskola och utbildat jägare och blivande skytteinstruktörer.

Han har samarbetat med Jägareförbunden i Sverige, Norge och Danmark. Vapentester har han gjort åt tidningarna Vildmarksliv och Jaktmarker & Fiskevatten. Han har spelat in ett antal jakt- och instruktionsfilmer åt både Svenska och Norska jägareförbundet samt till TV2:s populära jaktprogram, Jakttid. PO har också skrivit en bok, Jaktskytteboken som kan köpas till rabatterat pris på kursen.

Kursupplägg:

Dag ett. Start kl. 09.00 med teoretiska studier fram till kl. 19.00 med lunchpaus. Vi avslutar dagen med middag.

Dag två. Start kl. 08.00 med teoretiska studier fram till kl. 18.00. Efter det är det middag. Dagen avslutas med en temakväll där eleverna får svar på det mesta om bland annat vapen, kolvpassningar, kalibrar och hundar. Kvällen avslutar vi med en pedagogisk vapen- och produktvisning, allt för att ge eleverna en god möjlighet att välja rätt jaktprodukter för en säker och effektiv jakt. Här fokuserar vi på säkerhet och funktion.

Dag tre. Start klockan 08.00 då det är avresa till skjutbanan för träning fram till lunch. Klockan 13.00 är det teoretiska prov och sedan praktiska prov på skjutbanan. Ungefär klockan 16.00 är vi tillbaka på förläggningen för avslutning med diplom och kaffe.

Kostnader

Pris exkl. moms 11.900:-

Då ingår helpension, kursmaterial, provtagningskostnader, banhyror, lån av vapen, duvor och ammunition. Komplett jägarexamen med såväl teori som praktik.

Vi studerar, äter och sover på Viddernas kurscenter i Örebro. Vi tränar och genomför de praktiska proven på Örebro Skyttecenter som ligger på nära avstånd från kurscentret.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen - intensivkurs på 3 dagar.

Recensioner

Jägarexamen
(5)
Jag har tagit jägarexamen med några av mina närmsta kompisar på vidderna för några år sedan. Jag är oerhört nöjd och jag kan verkligen rekommendera stället. Jägarexamen för mig innebär väldigt mycket upplevelse under några dagar varje år. Det är framförallt gemenskapen och komma ut i naturen som är det viktiga... Istället för att ta en weekend t...
Visa hela

Vidderna

Vidderna jägarexamen

Jägarexamen och skyttekurser med Vidderna

Välkommen till Vidderna i Örebro, Katrinelund. Här kan du gå en intensivkurs och ta jägarexamen på 3 dagar eller öva upp din skjutteknik med en skyttekurs.Vår filosofiDet är ett känt faktum att vistelse i naturen har en lugnande och avstressande...


Läs mer och visa alla kurser med Vidderna

Kontaktuppgifter till Vidderna

Vidderna

Katrinelund 470
715 92 Stora Mellösa

Tel: 019-450984
Mobil 0734232182
www.vidderna.se

Recensioner
Jägarexamen - intensivkurs på 3 dagar
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Jägarexamen med Vidderna
Välkommen in i team Vidderna

Välkommen till Katrinelund där Vidderna erbjuder en komplett jägarexamen under tre roliga och händelserika dagar. I reportaget kan du bland annat läsa vad Scanias VD, Leif Östling har att berätta om hans upplevelser av Viddernas jägarexamen.

Läs mer