Visa kurser.se som: Mobil

Jägarexamen - intensivkurs på 3 dagar

Vidderna
Kursinformation
Katrinelund, Stockholm, Örebro
3 dagar
11 500 SEK

Kursbeskrivning

Ta din jägarexamen med Vidderna!

När du tar jägarexamen med oss får du en utbildning som sträcker sig över många år. Du som deltagare får efter avklarad kurs möjlighet att kostnadsfritt ta del av vår spetskunskap och få svar på dina frågor om t.ex. vapensystem, ammunition, ballistik, vapenanpassning, skytteteknik, jaktmetoder och hundträning. Detta ingår i kurspriset och gäller utan tidsbegränsning.

Helt ny jägarexamensutbildning för säkrare jakt

Vidderna Jakt & Utbildning AB har bedrivit jakt- och skytteutbildningar i över 50 års tid. Kunskap och erfarenheter som vi inhämtar i detta tidsspann utgör grunden i vår verksamhet.

Vi vill hävda att den förfining av både teori- och praktikdel som vi ger våra kursdeltagare leder till säkrare jakt och färre skadeskjutna djur än vad många andra arrangörer lyckas med.

Självklart finns alla obligatoriska moment för jägarexamen som regelverket kräver invävda i kursen, men vi lägger ett större fokus på vapenkunskap, ballistik, hjälpmedel och vapenanpassning för att lyckas med vad god jakt går ut på – Mycket väl avvägda och direkt dödande skott.

Vårt andra stora fokusområde är därför jaktanpassad skytteträning. Att i skarpt läge vara tränad på att ta omdömesgilla beslut i jaktsituationer med olika grader av stresspåslag och då även på ett säkert och kontrollerat sätt få skyttet att fungera. Här finns mycket kunskap att ta del av från våra erfarna instruktörer.

Sorgen i hjärtat som varje god jägare känner när man tvingas följa blodspår efter ett illa skadeskjutet djur, kanske i timmar, är plågsam men utan jämförelse med djurets sista tid i livet.

Visionen om antalet skadeskjutningar är och måste ovillkorligen vara noll till antalet. Vägen dit heter bra jakt och skytteutbildning och det är vår outtröttliga strävan att tillhandahålla landets bästa, mest pedagogiska och matnyttiga kurser i jakt & skyttekunskap för att kunna utfärda välförtjänta diplom och examina. Välkommen att ta din jägarexamen hos oss!

Vi på Vidderna Jakt & Utbildning önskar dig välkommen till en riktig jaktutbildning.

Hälsningar

PO Östergren

Vidderna Jakt & Utbildning AB

Målgrupp

Passar de som vill ta jägarexamen.

Kursledare:

PO Östergren har en lång och gedigen erfarenhet av skytteutbildning och jakt. I 25 år har han rest runt i Norden med sin skjutskola och utbildat jägare och blivande skytteinstruktörer.

Han har samarbetat med Jägareförbunden i Sverige, Norge och Danmark. Vapentester har han gjort åt tidningarna Vildmarksliv och Jaktmarker & Fiskevatten. Han har spelat in ett antal jakt- och instruktionsfilmer åt både Svenska och Norska jägareförbundet samt till TV2:s populära jaktprogram, Jakttid. PO har också skrivit en bok, Jaktskytteboken som kan köpas till rabatterat pris på kursen.

Kursupplägg:

Kursen spänner över tre dagar varav 1,5 dag avsätts för den teoretiska delen då även teoriprovet avläggs.

1,5 dag avsätts sedan för en grundkurs i skytte med alla inslag som sedan kommer att ingå i det praktiska provet. Du får även träna på olika skyttesituationer som kan uppstå under praktisk jakt. Vi anser att det är oansvarigt att inte minst 50% av innehållet i dagens utbildningar viks till motsvarande disposition mellan teori och praktik.

Det vill vi nu råda bot på.

Kostnader

Då ingår helpension, kursmaterial, provtagningskostnader, banhyror, lån av vapen, duvor och ammunition. Komplett jägarexamen med såväl teori som praktik.

Vi studerar, äter och sover på Viddernas kurscenter i Örebro. Vi tränar och genomför de praktiska proven på Örebro Skyttecenter som ligger på nära avstånd från kurscentret.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarexamen - intensivkurs på 3 dagar.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Jägarexamen
(5)
Jag har tagit jägarexamen med några av mina närmsta kompisar på vidderna för några år sedan. Jag är oerhört nöjd och jag kan verkligen rekommendera stället. Jägarexamen för mig innebär väldigt mycket upplevelse under några dagar varje år. Det är framförallt gemenskapen och komma ut i naturen som är det viktiga... Istället för att ta en weekend t...
Visa hela

Vidderna

Vidderna jägarexamen

Jägarexamen och skyttekurser med Vidderna

Välkommen till Vidderna i Örebro, Katrinelund. Här kan du gå en intensivkurs och ta jägarexamen på 3 dagar eller öva upp din skjutteknik med en skyttekurs.Vår filosofiDet är ett känt faktum att vistelse i naturen har en lugnande och avstressande...


Läs mer och visa alla kurser med Vidderna

Kontaktuppgifter till Vidderna

Vidderna

Katrinelund 470
715 92 Stora Mellösa

Tel: 019-450984
Mobil 0734232182
www.vidderna.se

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Jägarexamen med Vidderna
Välkommen in i team Vidderna

Välkommen till Katrinelund där Vidderna erbjuder en komplett jägarexamen under tre roliga och händelserika dagar. I reportaget kan du bland annat läsa vad Scanias VD, Leif Östling har att berätta om hans upplevelser av Viddernas jägarexamen.

Läs mer