Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 Nedräkningen till jul har börjat! Det firar vi på kurser.se med en klurig jultävling. Läs mer här.

Granne med Kungen - en stadsvandring i Gamla stan

VerdeVerde Travel
Kursinformation
Stockholm
90 minuter
granne med kungen

Kursbeskrivning

Granne med Kungen - en stadsvandring i Gamla stan

Beundra statyn av Gustav Vasa i Riddarhusets trädgård, titta på Riddarhusets dekorationer och fascineras avhusens sättningar längs Munkbron. Du ser privatpalats och överdådiga dekorationer vid dörrar och portaler. Vad är Gamla stan byggt på? Vad är Gamla stan känt för? Vilka bor i Gamla stan? Lyssna till berättelser frånförr och känn historiens vingslag. Varför ser Stockholms slott ut som det gör, varför byggdes det och varför just där? Gatorna i Gamla stan är smala och har kullersten. De flesta husen i Gamla stan byggdes på 1600- och1700-talen, men många byggdes ovanpå medeltida grunder. Den äldsta byggnaden här är Storkyrkan frånbörjan av 1300-talet. Ge dig tid att uppleva mer än bara Stortorget och Västerlånggatan. Det är först när dugår in i de smala gränderna som du upplever den genuina atmosfären. Stadsvandringen avslutas på Järntorget och i närheten finns många trevliga krogar, konditorier och restauranger. Stadsvandringen kan bokas för grupper året om - eller kom på någon av våra publika och öppna turer.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Vuxna och äldre barn som är intresserad av Stockholms kulturhistoria. Företag, organisation, myndighet, förening, kickoff.

Kostnader

Företag 3000 kronor. Privata grupper 2000 kronor. Öppna och publika vandringar 245 för vuxna, 195 för seniorer, barn gratis. I priset ingår 90 minuters stadsvandring med auktoriserad guide, max 20 personer.

Kursledare

Stefan Maurbakken, arrangör av aktiviteter och stadsvandringar i Stockholm och Västerås. Auktoriserad turistguide i Stockholm, medlem av FSAG och SveGuide. Passionerad föredragshållare, fd reseproducent påTemaresor och med 24 år som reseledare i bland annat Indien och Italien. Hobby fotograf, Friskvårdsguide ochutbildad inom Sustainability Management och Storytelling.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Granne med Kungen - en stadsvandring i Gamla stan.

VerdeVerde Travel

Gå stadsvandringar i Stockholm och Västerås med VerdeVerde Travel!

Letar ni aktiviteter till er nästa kickoff eller personalaktivitet? VerdeVerde Travel erbjuder hållbara och miljövänligaegenproducerade aktiviteter i Stockholm och Västerås. Från våren 2022 även i Arboga och Uppsala. Du stadsvandrar mellan magiska öar, spännande stadskvarter och charmerande hus från förr....


Läs mer och visa alla kurser med VerdeVerde Travel

Kontaktuppgifter till VerdeVerde Travel

VerdeVerde Travel

Bofinksvägen 7
724 70 Västerås

Tel: +46 707 417 784


Recensioner
Bli den första att recensera Granne med Kungen - en stadsvandring i Gamla stan!
Intresseanmälan

För att få mer information om Granne med Kungen - en stadsvandring i Gamla stan, fyll i följande uppgifter: