Onlinekurs om Incoterms 2020

Västsvenska Handelskammaren
Kursinformation
Distans
Egen takt
När det passar dig
1 650 SEK Momsfri

Kursbeskrivning

Lär dig Incoterms 2020

Vässa din kompetens i de nya leveransvillkoren, Incoterms® 2020, som ger åtaganden för säljare och köpare samt fördelning av kostnad och risk mellan dessa parter vid export/import av varor.

Incoterms reglerar fördelning av kostnad och risk mellan säljare och köpare. I kursen går vi igenom vad som är förändrat mellan Incoterms 2010 och nya Incoterms 2020.

Varje regel har nu en tydligare presentation. FCA (Free Carrier) är anpassad så att regeln bättre ska kunna användas vid sjötransport. Ändrade försäkringskrav vid CIP (Carriage and Insurance Paid to). DAT (Delivered at Terminal) har ändrats till DPU (Delivered at Place Unloaded). Vi ger en sammanställning av samtliga leveransregler (EXW, FCA, CPT, CIP, DAT, DAP, DDP, FAS, FOB, CFR, CIF).

Efter avslutad kurs har du som säljare och köpare bättre kunskap om de nya leveransvillkoren Incoterms 2020 och hur de bör användas vid export/import.

En onlinekurs är perfekt för dig som vill studera när och var du vill. Genomsnittlig studietid för våra onlinekurser är 3 timmar.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Säljare, inköpare och operativ personal inom import, export, logistik eller inköp som vill lära sig om leveransvillkoren Incoterms® 2020 vid export och import.

Kursintyg

Du kan själv trycka ut ett intyg efter avslutad kurs vilket innebär efter att du genomfört "Kunskapstestet". Kursintyget får du i digitalt format.

Kursinnehåll

  • Introduktion
  • Föreläsning (film ca 1 timme)
  • Extramaterial Case: "Hur påverkas tullombudet av leveransvillkor" (film), 11 exempel på leveransvillkor samt Lathund leveransvillkor 2020.
  • I kursen finns det Frequently Asked Questions (FAQ) - en sammanställning av alla frågor som uppkommit från deltagare.
  • Om du inte hittar svar på dina frågor i FAQ – så har du kontaktuppgifter till föreläsaren
  • Du kan under kursens gång dela tankar, idéer och frågor med övriga kursdeltagare
  • Kunskapstest
  • Du läser din kurs via Handelskammarens webbaserade utbildningsplattform Learnifier
  • Din inloggning till kursen är öppen i 6 månader. Du kan pausa, repetera, kolla dina kunskaper löpande under påbörjad kurs.
  • Inget kursmaterial behöver inhandlas

Kostnader

1650 kr ex.moms

Kursledare

Möt kursledaren Peter Hellman,Västsvenska Handelskammaren

Peter är Handelskammarens föreläsare och expert i frågor som rör internationell handel, tull, betalnings-, leverans- och försäkringsvillkor samt effektiva processer för import och export.

Peter Hellman

Intresseanmälan

Intresserad av Onlinekurs om Incoterms 2020 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Västsvenska Handelskammaren

För ett västsvenskt näringsliv i världsklass

Vi vet att starka ledare ger starka företag som i sin tur skapar en stark region. Vi erbjuder därför tjänster, som Utbildningar och Strategigrupper, för att främja det västsvenska näringslivets utveckling och tillväxt. Vi har ett brett utbildningsprogram för specialister...


Läs mer och visa alla kurser med Västsvenska Handelskammaren

Kontaktuppgifter till Västsvenska Handelskammaren

Västsvenska Handelskammaren

Parkgatan 49
göteborg

Tel: 031 – 83 59 00

Recensioner
Bli den första att recensera Onlinekurs om Incoterms 2020!
Intresseanmälan

För att få mer information om Onlinekurs om Incoterms 2020, fyll i följande uppgifter: