Visa kurser.se som: Mobil

Onlinekurs i Neuroledarskap

Västsvenska Handelskammaren
Kursinformation
Distans
5 lektionsfilmer
När det passar dig
2 500 SEK

Kursbeskrivning

Studera neuroledarskap 

En onlinekurs som ger dig grunderna i neuroledarskap och hur hjärnans behov påverkar vår förmåga till samarbete, kreativitet och produktivitet.

Den mänskliga hjärnan är en social konstruktion. När de sociala interaktionerna fungerar bra på arbetsplatsen blir vi fokuserade, positiva och bra på att samarbeta. Fungerar de däremot dåligt börjar vi i stället försvara och skydda oss, vilket leder till brist på motivation och konflikter.

Målet med kursen är att omvandla de senaste forskningsrönen om hjärnan till konkreta ledarverktyg som höjer din och dina medarbetares prestationer, och som minskar ohälsosam stress. 

Kursen är även en introduktion till SCARF® -modellen som utgår från faktumet att trygghet är ett starkt mänskligt behov och en grundförutsättning för att vi ska kunna nå vår fulla potential.

Du kan lära dig mer om hur du praktiserar SCARF® i nästa steg Kurs
om SCARF® -modellen.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Chefer och ledare på alla nivåer, ledningsgrupper, arbetsgrupper som vill jobba med motivation, förändring och ledarskap.

Kursinnehåll

  • Introduktion
  • Lektion 1: Vad är Neuroledarskap
  • Lektion 2: Hjärnans arbetssätt och processer
  • Lektion 3: Reglera dina känslor
  • Lektion 4: Öka din hjärnkapacitet
  • Lektion 5: SCARF®-modellen, en neurologisk motivationsmodell
  • Källhänvisningar
  • FAQ
  • Kunskapstest

Kursledare

Maria Tornberg, Viktor Strateg

Maria har gedigen kunskap och erfarenhet av att utveckla det strategiska och affärsmässiga ledarskapet på hög strategisk nivå och har verkat som doktorand på Försvarshögskolan.

Hon har en Master of Science i Business Law, har studerat beteende- och neuropsykologi på universitetet och är certifierad på NeuroLeadership Institute.

Västsvenska Handelskammaren

För ett västsvenskt näringsliv i världsklass

Vi vet att starka ledare ger starka företag som i sin tur skapar en stark region. Vi erbjuder därför tjänster, som Utbildningar och Strategigrupper, för att främja det västsvenska näringslivets utveckling och tillväxt. Vi har ett brett utbildningsprogram för specialister...


Läs mer och visa alla kurser med Västsvenska Handelskammaren
Recensioner
Bli den första att recensera Onlinekurs i Neuroledarskap!