Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Uppsala

Kursbeskrivning

Poledance kurs - Uppsala Danscenter

Pole dance - Kurser i Uppsala

Pole dance är en mycket vacker sport som kombinerar dans, akrobatik och styrka på hög nivå. Många likheter kan hittas mellan pole dance och den akrobatiska cirkuskonsten chinese pole samt den indiska sporten mallakhamb. Som tränings- och motionsform har pole dance växt explosionsartat de senaste åren, och expanderar fortfarande i hela världen.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av vare sig dans eller gymnastik för att börja träna pole dance. Utifrån din egen förmåga kommer du att utveckla styrka i hela kroppen och förbättra din kondition. Innan du vet ordet av gör du saker du aldrig trodde var möjligt med din kropp.

På Uppsala Danscenter har vi en nyrenoverad lokal helt tillägnad pole dance och andra fitnessklasser som stretch. I vår 130 m2 ­­stora lokal finns 16 stänger, en stor spegelvägg och förstklassig ljudutrustning.

Pole dance rekommenderas inte till gravida då magmuskulaturen används mycket under träningen. Om du har problem/skador i axlar och handleder bör du kontakta din läkare innan du anmäler dig till en kurs.

Tänk på ett inte använda hudkräm på händerna och benen innan lektionen, detta gör att det är svårt att få ett bra grepp och att stången blir mycket hal. Ta gärna med en egen liten handduk att torka av svettiga händer med. Ta också av smycken som ringar, armband, klockor och halsband då dessa kan skada både dig och stången.

Kom i tid till lektionen. Uppvärmningen är en mycket viktig del i träningen för att undvika skador.

Vår åldergräns har inget att göra med att det på något sätt är en ”barnförbjuden” träningsform. Men då många trick och snurra kräver att man har tränat upp en del styrka och teknik har vi valt att sätta en åldersgräns på 16 år.

Det är mest tjejer som tränar pole dance, men du som kille är också självklart välkommen att komma och utmana gravitationen.

Vi tränar barfota, gärna i trekvarts eller långbyxor. I slutet av kursen när vi ka börja klättra på stången krävs hotpants eller korta shorts. Hudkontakten krävs för att få grepp om stången.

Målgrupp

Nybörjare: På nybörjarkursen krävs inga förkunskaper.

Fortsättning 1: För dig som tränat pole dance minst 1 termin.. Vi går igenom samma saker som i ordinarie nybörjarkurs men i lita snabbare tempo, samt provar på en del trick från nivå 2.

Fortsättning 2: Fortsättningskursen kräver att du gått minst 2 terminer pole. Hör med din instruktör om du är osäker på vilken nivå du ska välja.

Uppsala Danscenter

Patric&My

Danskurser i Uppsala - Uppsala Danscenter

Vad roligt att du har hittat till våra kurser. Visste du att du får så mycket mer än en kurs när du dansar och tränar hos oss? Uppsala Danscenter är mer än bara en dansskola.  Vi är din dansskola i...


Läs mer och visa alla kurser med Uppsala Danscenter

Kontaktuppgifter till Uppsala Danscenter

Uppsala Danscenter

S:t Persgatan 10
753 20 Uppsala

Tel: 018 - 12 35 67
Mobil 0739058732
www.uppsaladanscenter.com

Recensioner
Bli den första att recensera Pole Dance!