Visa kurser.se som: Mobil

Orientalisk Dans - Magdans

Uppsala Danscenter
Kursinformation
Uppsala

Kursbeskrivning

Magdans - Uppsala Danscenter

Orientalisk dans – magdans i Uppsala

Den orientaliska dansen har sitt ursprung i Mellanöstern där den förmodligen har uppkommit efter influenser både från Indien, Persien och Turkiet. Denna folkliga dans innehåller många olika stilar, rytmer och ibland redskap som käpp, fingercymbaler eller mileya. När dansen nådde västvärlden under 1800-talets slut kom dansen att influeras av baletten för ett mer sceniskt uttryck. Dans med slöja och den idag populära tvådelade dansdräkten blev allt vanligare för att uppfylla västvärldens idé om den mystiska Orienten.

Det som kännetecknar dansen är isolerade rörelser i höfter, bröstkorg, mage, axlar och huvud varvat med svävande rörelser och ibland ett skak i höfterna. Under lektionerna övar vi att isolera varje rörelse vilket kräver en god kroppskontroll. Vi stärker vår hållning och utvecklar ett sinne för den orientaliska musikens olika stilar.

Klädsel
Bekväma kläder som tillåter fri rörelse och gärna en sjal som markerar höfterna.
Vi dansar oftast barfota eller med mjuka skor. (Om du p.g.a. av skador eller liknande föredrar att ha skor går det självklart också bra.)

Målgrupp

Nybörjare– Inga förkunskaper krävs
Under kursen går vi igenom grundläggande rörelser och steg inom den orientaliska dansen. Med tiden arbetar vi med att isolera rörelserna i höfter, bröstkort, mage, axlar, huvud och så vidare. Vi lär oss även en koreografi till en arabisk eller turkisk pop-låt.

Nybörjare/Fortsättning – Minst en termins förkunskaper krävs.
Vi utvecklar de rörelser och steg vi lärt oss under nybörjarkursen. Vi kommer att lägga till fler förflyttningssteg och finslipa de isolerade rörelserna och lär oss en något mer klurig koreografi.

Fortsättning – Minst två terminers förkunskaper.
På fortsättningsnivå arbetar vi ofta med andra stilar än pop. Temat för kursen kan vara saidi som ofta dansas med käpp, oriental eller annan dans med slöja eller ett trumsolo. Varje termin innehåller ett nytt tema och en ny koreografi varför det rekommenderas att gå kvar på fortsättningsnivån i minst två år.

Medel – Minst fem terminers förkunskaper.
Även dessa klasser innehåller olika teman för varje termin. Förutom de teman som nämnts i fortsättningsklassen kan det ingå isisvingar, fingercymbaler eller baladi. Tempot är något högre och koreografierna något mer avancerade varför det krävs goda kunskaper i den orientaliska dansens grunder och gärna ha en uppfattning om dansens olika stilar.

Medel/Avancerad – Minst 10 terminers förkunskaper.
Här håller vi ett högre tempo och det kan till och med vara bra att öva lite på egen hand. Koreografierna kan innehålla klurigare rytmer och övergångar. Liksom på fortsättning- och medelnivåerna blir det nya teman varje termin.

Uppsala Danscenter

Patric&My

Danskurser i Uppsala - Uppsala Danscenter

Vad roligt att du har hittat till våra kurser. Visste du att du får så mycket mer än en kurs när du dansar och tränar hos oss? Uppsala Danscenter är mer än bara en dansskola.  Vi är din dansskola i...


Läs mer och visa alla kurser med Uppsala Danscenter

Kontaktuppgifter till Uppsala Danscenter

Uppsala Danscenter

Vaksalagatan 12
753 20 Uppsala

Recensioner
Bli den första att recensera Orientalisk Dans - Magdans!