Visa kurser.se som: Mobil

Motiverande samtal

Trädgårdsskötarakademi
Kursinformation
Rikstäckande
25 timmar
Löpande starter
4 625 SEK inkl. moms

Kursbeskrivning

När du i din yrkesroll eller privat behöver motivera och engagera andra människor kan det hända att du möter motstånd. Varför gör människor motstånd och hur borde vi göra när vi istället vill se förändring?

Du kommer att få kunskaper i vad motiverande samtal är (och vad det inte är) och hur du kan förbättra din egen kommunikation med några universella metoder som fungerar lika bra alldeles oavsett vem du samtalar med.

OBS! Denna utbildning kan med fördel göras i par. 

Kunskapsmålen

Utgångspunkten i ett motiverande samtal är att det finns diskrepans mellan önskat läge och nuläge. Efter utbildningen kan du arbeta med kartläggning av klientens utvecklingsbehov. Genom aktivt lyssnande kan du svara på klientens förändringsprat och leder din klient genom olika samtalsfaser. Du blir bekväm med att följa upp en förändringsprocess och kan ge strukturerad feedback. 

KURSEN

Kostnadsfri inledning

 • Piret hälsar dig välkommen och berättar om MI
 • Värdet av feedback
 • Kurspresentationen

Del 1

Inspelade föreläsningar med bildspel

 • Introduktion till MI
 • Att förstå motivation
 • Tillämpning av MI
 • BÖRS
 • Quiz

Text

Mentorskap och coachning

Del 2

Övningsuppgifter och inlämningsuppgift med instruktioner

 • Etiska ställningstaganden
 • Utveckla diskrepans
 • 4 processer
 • Samtalsfaser och ambivalens
 • Agenda
 • Att möta dissonans
 • Att svara på förändringsprat
 • Inlämningsuppgift, att ge strukturerad feedback med DIGEST
 • Handledning i samtalsmetoden BÖRS och samtalsträning
 • Slutprovet är en samtalsövning och sker muntligt via Zoom

Fortsatta studier

Metoden motiverande samtal gör det som händer i ett samtal synligt genom smart användning av begrepp och språket. Du kan efter genomförd kurs på ett strukturerat sätt ha samtal om samtal, vilket gör det lättare för dig att utveckla din samtalskompetens.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som vägleder människor i arbete och vill ta första steget från att fundera till att lära sig att göra bra samtal.

 Duktiga  coacher  har förmågan att genom empati och intresse för sina medmänniskor framkalla positiva förändringar. De gör det möjligt för klienten att arbeta sig genom svårigheter som står i vägen för förändring, på klientens egna villkor. 

Att bli mentor för någon som är ny i arbetslivet ger dig möjlighet att reflektera över dina egna erfarenheter och det som har fungerat bra för dig i arbetslivet. Kanske har du själv haft en bra mentor?

Känner du att du skulle vilja utforska din och din samtalspartners motivation och utveckla era relationer genom större närvaro i kommunikationen? Då är denna kurs rätt för dig.

Kursintyg

Elektroniskt intyg skickas till kursdeltagaren efter genomförd kurs.

Utbildningens upplägg

Utbildningen ges som distanskurs med handledning. Efter registreringen på kurssidan får du automatiskt tillgång till din kurs i lärplattformen och kan genomföra kursen i din egen takt under 60 dagar. Du behöver lägga ner 20 - 30 timmar på studier. 

Pris

3700 exklusive moms

Kostnader

3700 kr exklusive moms för två deltagare

Kursledare

Vår kursledare, Piret Sundberg, hjälper dig med alla frågor du har innan och under dina studier. Piret är erfaren pedagog, utbildad i metoden motiverande samtal och konsult i motiverande samtal och coachning. Piret har erfarenhet av att arbeta med stödsamtal och med människor med funktionsnedsättningar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Motiverande samtal .

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Admiro Performance, Daniel Olsson
Till en början var jag lite skeptisk till om detta verkligen fungerade då jag tidigare haft ganska svårt med att motivera människor på ett bra sätt, men nu är jag bara extremt tacksam för att jag fick möjligheten att investera i denna kurs då den har varit till väldigt stor nytta för mig och mitt coachningsföretag. Har kunnat använda konsten av ...
Visa hela
Birgitta Friberg
Jag kan varmt rekommendera utbildningen "Att motivera och engagera i samtal". Utbildningen ger bra grund i MI, den ger en bra bild av vad MI är och ger deltagaren en möjlighet att prova på och utveckla sina samtal.

Trädgårdsskötarakademi

Vår kursinstruktör, Piret Sundberg, hjälper dig med alla frågor du har innan och under dina studier. Piret är erfaren pedagog och konsult i entreprenörskap, motiverande samtal och coachning.  Hon är också trädgårdsälskare och har kunskap och erfarenhet inom området. Kunskaperna kommer från...


Läs mer och visa alla kurser med Trädgårdsskötarakademi
Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Motiverande samtal , fyll i följande uppgifter: