Visar 1-20 av 74 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 74 träffar
1
2
3
4

Sportkurser - Kurser för dig som vill ha en sport som hobby

Ovan hittar du alla kurser inom området Sport & Äventyr och nedan finns kortfattad information om de vanligaste kurserna inom området. För en mer detaljerad information ber vi dig kontakta respektive kursarrangör så berättar de mer om sina kurser. Vi har även flera temaresor med inriktning på sport, ta chansen och kombinera nytta med nöje! 

Dykning - gå en dykkurs och ta dykcertifikat

Sugen på att uppleva världen under vatten? Vill du testa scuba diving på semestern och dyka med delfiner, eller är du redan certifierad och är sugen på nya utmaningar som till exempel nattdyk? Hos oss hittar fler olika kurser i dykning i Sverige, men även utomlands. Det finns många olika typer av dykkurser på olika nivåer, till exempel dykcertifiering, vrakdykning eller räddningskurs. Den grundläggande dykkursen som leder till ett dykcertifikat kallas Open Water. På denna dykkurs lär du dig de grundläggande reglerna och teknikerna för dykning i öppet vatten tillsammans med instruktör.

Dykkursens längd varierar men brukar vara ungefär 40 timmar. På dykkursen ingår teori, praktiska dyk i bassäng och även dyk i öppet vatten. För att gå kursen krävs ett godkänt läkarintyg för dykning samt att du fyllt 12 år. Andra dykkurser krever dykcertifikat och lite mer erfarenhet. Om du vill se om dykning är något för dig kan du också välja att göra ett provdyk. Då får du, under kontrollerade former, känna hur det känns att andas under vatten.

» Dykkurs Stockholm  

Kajakkurs

Att gå en kajakkurs innebär att du får lära olika tekniker som gör kajakpaddling så mycket roligare. Tillsammans med en erfaren kajakinstruktör lär du dig till exempel att behärska rollteknik, även kallat eskimåsväng, samt andra rollar och paddeltekniker. Säkerhet på sjön brukar ofta vara ett moment som ingår i kajakkurs. Även under vintern kan du gå kajakkurser som arrangeras inomhus i en simhall. Målet är att du ska känna att du har tillräckliga kunskaper för en trygg och avslappnad kajaktur på sjön. Lån av kajak och annan utrustning brukar oftast ingå.

Golfkurs

För att få spela på landets golfbanor krävs det i nästan alla fall ett så kallat grönt kort. Detta är golfvärldens körkort som bevisar att du genomgått testats på både praktiska och teoretiska moment. Denna nybörjarkurs går att finna på de flesta golfklubbar runt om i landet. Utöver den formella nybörjarkursen anordnas också prova-på-kurser och andra golfaktiviteter. Då får du som nybörjare chansen att prova på sporten. Många golfklubbar ordnar också golfevents för företag och andra sällskap.

Klättring / klättrarkurs

Klättringskurser av olika slag finns för dig som vill utmana dig själv. Har du aldrig klättrat förut kan du börja med en prova-på-kurs där du får instruktioner från en erfaren klättringsinstruktör. På kursen går man igenom säkerhet och utrustning samt får prova på väggar med olika svårighetsgrader. Vill du gå steget längre finns kurser som syftar till att du ska lära dig grundläggande tekniker och säkerthetsrutiner. Du lär dig inknytning och säkringsteknik så att du kan klättra på egen hand. För de flesta kurser ingår också utlåning av utrustning.  

» Klätterkurs Stockholm

Kampsport & Självförsvar

Kampsport är en effektiv träningsform som i de flest fall innebär ganska hårda träningspass i grupp. Kampsportsarrangörerna arrangerar kurser för nybörjare och fortsättare och det är vanligt med en gratis prova-på-dag innan terminen startar. På kurser.se samlar vi kampsport och kurser i självförsvar i samma kategori. Bland kamporterna finns kickboxning, boxning, krav maga, thai-boxning med flera. Klicka på nedan länk för hela listan av kurser. 

Kurser i Parkour

Le Parkour är en gatusport som går ut på att ta sig genom olika hinder på ett smidigt sätt som gör att det upplevs som att du flyter fram. Parkour kan även innehålla olika akrobatiska kombinationer beroende på vilken nivå du utövar sporten på. I en Parkour kurs för nybörjare börjar du med enklare hopp för att sedan påöka med rörelser som du känner dig bekväm med. I dag arrangeras även tävlingar i Parkour.

Babysim

Att gå på babysim med sitt barn har länge varit ett trevligt sätt för mamma eller pappa att umgås med sin bebis och med andra familjer. Kurser i babysim har uttalade mål, som till exempel att barnet ska känna säkerhet i vattnet och att det ska utvecklas motorisk. Ett annat mål med babysim är att träna upp dykreflexen, att barnet automatiskt skal hålla andan under vatten, vilket skal ge barnet vattenvana, vattensäkerhet och bättre förmåga till självräddning. Att känna sig bekväm i vattnet lägger grunden för barnets självförtroende när det kommer till att utveckla simtekniken. Alla barn som av föräldrarna anses som friska kan gå på babysim. Socialstyrelsen rekommenderar dock at barnet är 3 månader eller äldre, att det väger 4 kg eller mer och att barnets navel har läkt innan det börjar på simskola. Det är också viktigt att både barn och föräldrar är redo för babysim.

Vattensport, surfing och kitesurfing

Vill du utmana dig själv med havet som din lekplats? Att surfa, oavsett om det är vågsurfing, vindsurfing eller kitesurfing, är en utmanande sport som för de flesta blir en livsstil. Vågsurfing handlar om att, med enbart en surfbräda, glida på vågor. För nybörjare är den största utmaningen att fånga vågen och komma upp på brädan. Det blir mycket paddlande i början. Många åker utomlands och lär sig att surfa i lite varmare vatten men det går absolut att lära sig att surfa i Sverige med, även om våtdräkt är ett måste. Om du ska vindsurfa har du en större bräda och ett segel som fångar vinden. Eftersom det ofta inte är så mycket vågor i svenska vatten är vindsurfing eller kitesurfing lättast att lära sig här. Kitesurfing liknar wakebording fast du tar dig fram med hjälp av en kraftdrake som tar dig över vågorna.

Nå nya mål med utomhusträning

Ironman, Tough Viking, Tjurruset, Lidingöloppet eller Tjejmilen? Ska du slå ditt rekord nästa år? Träna utomhus i grupp och förbered dig på din nästa utmaning. Utomhusträning är bra för hälsan och kroppen genom att du får frisk luft och solljus. Det gör dig både gladare och mer motiverad till att fortsätta och utmana dig själv. Se alla kurser i utomhusträning här.

Aktiviteter inom sport och äventyr

Vi som driver kurser.se driver även aktivitet.se där du hittar upplevelser och aktiviteter inom en mängd olika kategorier, bland annat sport och äventyr. Aktiviteterna på sidan passar perfekt vid till exempel företagsevent eller kick off.

Jämför kurser