Visa kurser.se som: Mobil

Grundkurs dykning barn - PADI Junior Open Water Diver

Team Divers
Kursinformation
Stockholm
2 tillfällen
3 150 - 3 400 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

PADI Junior Open Water Diver / Referral

Grundkurs i dykning från 10 år 

Dykning, dykkursBarn och vatten hör ihop, med rätt dykträning och dykutbildning kan barn från 10 år dyka med vuxna och få en svårslagen upplevelse tillsammans. Att dyka med sina barn är en utmärkt aktivitet att göra tillsammans, man gör någonting på lika villkor. Dykning är även en aktivitet som passar utmärkt på semestern, några dyk med familjen i tropiska vatten förgyller garanterat semestern. Barn och vuxna är välkomna att gå PADI Open Water Diver grundkursen tillsammans.

Det är samma krav för att lära sig dyka som 10-åring i jämförelse med om man lär sig som vuxen eftersom certifikatet blir fullvärdigt när dykaren fyller 15 år. Tills man är 12 år får man maximalt dyka ner till 12 meters djup och från 12 år till 15 år ner till 18 meter tillsammans med en vuxen certifierad dykare.

Team Divers har utbildat tusentals barn och har stor erfarenhet att utbilda barn och har väl passande utrustning till de minsta. Vi har även lärarledda lektioner där vi förklarar allt i lugn och ro så att alla deltagare förstår alla moment innan det är dags för utedyken i havet. Lektionerna leds av erfarna instruktörer med stor erfarenhet av att undervisa barn. Lärarledda lektioner tillsammans med svensk litteratur gör att även de yngre kommer lära sig allt om dykning innan utedyken. Barn som ännu inte fyllt 10 år och vill bli dykare kan börja med provdyk alternativt Seal Team där vi går igenom första delen på grundkursen för att sedan avsluta dykkursen när man fyller 10 år. 

Team Divers har schemalagda grundkurser året runt,  under helger, jullov, sportlov, påsklov, sommarlov och höstlov har vi även dagkurser som passar utmärkt till skollediga barn och juniorer.

Är en 10 åring mogen att dyka?

Självklart är det individuellt men vår erfarenhet är att dom barn som vill lära sig dyka ser allvaret i att vara i vatten och har inga problem att lära sig både teori och praktiska moment under ytan. Många barn vill vara mer under ytan än ovan, vad kan då vara bättre än att verkligen lära sig i tidigt stadium att vara under ytan på rätt och säkert sätt?

Vissa termer kan till en början vara lite främmande men med rätt förklaring av erfaren dykinstruktör på deras språk så är det inga problem. Däremot kan det vara tufft att börja dyka ute i Sverige eftersom utrustningen här hemma är lite besvärligare med bl.a. tjockare dräkter, huva och handskar. Därför passar det bäst att börja med teori och bassängdelen hemma på svenska och avsluta dykkursen utomlands i varmare och klarare vatten genom att gå en PADI Junior Open Water Diver Referral dykutbildning. Efter avslutad grundkurs rekommenderar vi att junioren deltar på organiserade dyk ledda av en dykledare/instruktör tills man har fått tillräcklig erfarenhet att dyka på egen hand med dykkompisen alt förälder.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Förkrav: 10 år fyllda, simkunnig med normal hälsa

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Grundkurs dykning barn - PADI Junior Open Water Diver.

Team Divers

Team Divers, dykning, dykkurs

Dykning med Team Divers - dykkurser för alla!

Team Divers tillhör ett av de äldre och större dykföretagen i Sverige och är det enda dykcentret i Stockholm som har all sin verksamhet i en simhall. Närheten till poolen gör att vi spar mycket tid och kan erbjuda mer...


Läs mer och visa alla kurser med Team Divers

Kontaktuppgifter till Team Divers

Team Divers

Mjölnarvägen 3
17741 Järfälla

Tel: 0858360060
Mobil 0706566235
Fax 0858360055
www.team-divers.com

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Grundkurs dykning barn - PADI Junior Open Water Diver!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 30 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Grundkurs dykning barn - PADI Junior Open Water Diver, fyll i följande uppgifter: