Inga recensioner än

Sköt dig själv - bli redo för en samhällskris

Längd
6 timmar på plats eller 2 timmar digitalt
Pris
0 SEK
Längd
6 timmar på plats eller 2 timmar digitalt
Pris
0 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Vad gör du när det oväntade händer och vardagen inte fungerar som väntat?
Sköt dig själv är en kostnadsfri utbildning där målet är att du ska kunna klara att ta hand om dig själv och din familjs grundläggande behov när krisen i samhället väl är ett faktum. Med enkla medel kan du klara dig riktigt bra, riktigt länge.

Under utbildningen får du bland annat tips om hur du kan förbereda dig på oväntade händelser såsom elavbrott, översvämning och extrema väderförhållanden. Du får även information om kommunens ansvar för samhällets krisberedskap och hur du kan bidra till att skapa en tryggare kommun där du bor. Med dig hem får du en samlad information med saker du bör tänka på innan det händer och under tiden krisen pågår. Kan du ta hand om dig själv kan du också hjälpa andra.

Du väljer den variant på utbildningen som passar dig bäst:

  • en sex timmars utbildning där deltagarna träffas på plats. Du får möta en kommunrepresentant och i grupparbeten stärka din förmåga att klara dig och din familjs behov i en kris. 

  • en två timmars utbildning på distans via webbmötesverktyget Zoom. Du får grundläggande kunskaper för att kunna börja fundera på vad du behöver för att klara dig och din familjs behov i en kris.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Varför välja Svenska Lottakåren?

Distanskurser

Material ingår

Stärker samhället 

Målgrupp

Alla är välkomna, från 18 år. Inga förkunskaper krävs.

Utbildningen är i första hand riktad mot dig som ej är medlem i en frivillig försvarsorganisation. 

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri. Svenska Lottakåren får medel från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, för att genomföra utbildningen.

Kursledare

Varje utbildning leds av två medlemmar från Svenska Lottakåren.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Sköt dig själv - bli redo för en samhällskris och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Svenska Lottakåren
Magnus Ladulåsgatan 18
Stockholm

Gör en insats för samhället med Lottakåren

Vi lever i ett ständigt föränderligt och sårbart samhälle. Svenska Lottakåren engagerar och utbildar kvinnor för att ta en aktiv roll i händelse av en kris eller störning i samhället. Vi är en ideell, allmännyttig och partipolitiskt obunden frivillig försvarsorganisation...

Läs mer och visa alla kurser med Svenska Lottakåren

Highlights