Konsert med Stenhammar Quartet

SV Västmanland
Kursinformation
Köping
2023-04-29 16:00
0 SEK Momsfri

Kursbeskrivning

Musik av bl a Tjajkovskij, Schubert och Tobias Broström.

Stenhammar Quartet bildades i Stockholm 2002. Medlemmarna är Peter Olofsson & Per Öman, violin. Tony Bauer, viola sams Mats Olofsson, cello. Kvartetten är i dag en av Skandinaviens främsta och har lovordats internationellt för sitt varma och tekniska raffinerad spel. Förutom turnerande i Norden och övriga Europa har kvartetten i bl a Japan, Algeriet, Sydkorea och Indien.

SQ finns representerade på ett 10-tal skivinspelningar på bolag såsom BIS, Da Capo, CPO och Aba och inspelningarna av Stenhammars samtliga kvartetter har prisats av press världen över. Senaste releasen med Ravel/Debussy nominerades för grammis 2019.

Samtida musik är viktigt för ensemblen och beställningar sker regelbundet i samarbete med både Svenska och utländska tonsättare. Ett 40-tal uruppföranden har detta resulterat i.

Under 2021 inviterades kvartetten att konsertera i prestigefyllda Beethoven Haus, Bonn.

Kvartettem kommer under 2023/24 turnera i USA och Kanada.

Entreavgifter: 140 kr för icke medlemmar i Köpings Kammarmusikförening, 80 kr för medlemmar, ungdomar t.o.m 18 år går gratis
Veckodag: Lördag
Tid: 16:00-17:00
Lokal: Björkvägen 1
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresserad av Konsert med Stenhammar Quartet och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

SV Västmanland

SV - Västmanland - Kurser för din fritid

Studieförbundet Vuxenskolan Västmanland 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Västmanland

Kontaktuppgifter till SV Västmanland

SV Västmanland

Lysgränd 1
72130 VÄSTERÅS


Recensioner
Bli den första att recensera Konsert med Stenhammar Quartet!
Intresseanmälan

För att få mer information om Konsert med Stenhammar Quartet, fyll i följande uppgifter: