Visa kurser.se som: Mobil

Väv band med brickteknik, en forntida vävteknik- intresseanmälan

SV Västerbotten
Kursinformation
Skellefteå
18 timmar på 6 tillfällen
890 SEK

Kursbeskrivning

Tekniken att väva så kallade brickband har funnits sedan järnåldern och har bland annat använts som dekoration på klädedräkten i stället för att sätta upp varpen i varptyngda vävstolar. Grundtekniken är enkel och kräver mycket liten plats och inga speciella redskap förutom brickorna som vi gör på kursen av kartong. Trots detta kan mönstringen av banden varieras i det oändliga.

Använd de garner du har hemma de kan vara av bomull ull lin eller syntet det spelar ingen roll bara trådarna är av samma material och tjocklek eller köp på plats.

Du kan lämna en intresseanmälan till denna kurs. Vi kommer sedan att höra av oss till dig om tid och datum när dessa är fastställda. Det är därför bra om du kan lämna e-postadress och ett mobilnummer där vi lätt kan nå dig. Observera att ev. dag/tid/pris är preliminära och kan komma och ändras. Intresseanmälan är ej bindande.

Om kursledaren:
Maria Nilsson är en hängiven hantverkare och trädgårdsodlare. Maria jobbar i flera olika material främst järn textil och skinn med en rad olika tekniker. Hon har ett starkt miljöengagemang använder i stor utsträckning begagnade material och försöker att ta till vara på ”skräp” för att inte låta något gå till spillo.

Utbildningar: Treårig textil utbildning på Balderskolan och en kortare kurs i mönsterkonstruktion på Tillskärarakademin i Göteborg. Deltagit i diverse kvällskurser bland annat i luffarslöjd (ca 1997) med fördjupning.
Forntida smide och metallhantverk på Bäckedals folkhögskola. Där lärde hon sig också skinngarvning.

Utbildad cirkelledare i Vuxenskolans regi och varit kursledare sedan 2007. Under åren har hon haft kurser i ulltovning luffarslöjd väva brickband tenntrådsarmband järnsmide betonggjutning och återbruk. Maria håller också föredrag om odling samt återbruk och har sytt en klädkollektion av begagnade textilier.
För den som är nyfiken och vill se bilder på mitt hantverk så har hon ett instagramkonto: miandesign

Anmäl dig till en kurs och få kunskap för livet!

Veckodag: Tisdag
Tid: 18:00-00:00
Lokal: Kanalgatan 41 B
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Väv band med brickteknik, en forntida vävteknik- intresseanmälan.

SV Västerbotten

SV Västerbotten - Kurser för din fritid

Studieförbundet Vuxenskolan Västerbotten 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Västerbotten

Kontaktuppgifter till SV Västerbotten

SV Västerbotten

Norra Obbolavägen 89
90422 Umeå

Recensioner
Bli den första att recensera Väv band med brickteknik, en forntida vävteknik- intresseanmälan!

Liknande kurser