Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Upp och hoppa - Sund med hund

SV Västerbotten
Kursinformation
Nordmaling
16 timmar på 2 tillfällen
2020-10-17 10:00
1 500 SEK

Kursbeskrivning

Känner du att du skulle vilja röra på dig lite mera och framför allt bli mera aktiv med din fyrfota vän? Då är det här en kurs för dig! Inga förkunskaper krävs för denna nybörjarkurs bara att du och hunden är friska och att hunden är färdigvuxen (ca 12 månader). Målet efter kursen är att du ska ha fått kunskap om och inspiration till mer fysisk aktivitet tillsammans med din hund. Det i sin tur stärker och förbättrar er kondition samt relation tillsammans.

Den här kursen vänder sig till dig som är tävlingsförare såväl som vanlig hundägare som bara vill må bra tillsammans med sin hund och det är utifrån dina egna målsättningar och mål som kursledaren tillsammans med dig lägger upp din plan.

Upplägg
Kursen grundar sig på cirkelträningskonceptet som ger roliga och varierande övningar för kondition styrka spänst och koordination för både hund och människa. Det kan t.ex. vara att lära hunden gå slalom mellan förarens ben snurra runt på stället springa ikapp till en leksak och mycket mycket mera.

Kursledare
Kursledare för denna spännande och nya kurs är Lena Nordström från Umeå. Hon har varit aktiv inom Svenska Brukshundklubben sedan mitten av 80-talet och då främst inom Bruks tjänstehund lydnad och drag. Förutom att hon brinner för hundträning i alla former så har hon en gedigen utbildning inom Svenska Brukshundklubben. Dessutom är hon diplomerad Hundmassör (2003) och arbetar med rehab och friskvård i egna företaget "Lätta Tassar".
Förutom att vara domare på brukstävlingar (tävlingar i spår sök rapport och skydd) så tränar och tävlar Lena de egna hundarna som består av två schäfrar och en kelpie i lydnad drag spår och patrull. Även specialsök tränas flitigt i familjen.

Bra att veta
Kursen är upplagd på två heldagar med en veckas mellanrum teoripass varvas med praktik så att man får chans att öva och kontrollera att man har förstått innebörden och övningarna rätt. Vi kommer också att varva inomhusmiljö med uteaktiviteter så ta med kläder efter väder och det hunden behöver. Du behöver också ett liggunderlag eller yogamatta belöning till hunden boll/godis etc bekväma kläder gärna träningskläder. Kurslitteratur tillkommer. Har du frågor eller vill du ha mer information ring oss gärna på telefon 0930-31605 eller maila nordmaling@sv.se Vill du dela upp betalning på två gånger så ange det i meddelanderutan.

Välkomna till en inspirerande kurs!
Veckodag: Lördag
Tid: 10:00-16:00
Lokal: Hamngatan 1
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Upp och hoppa - Sund med hund.

SV Västerbotten

SV Västerbotten - Kurser för din fritid

Studieförbundet Vuxenskolan Västerbotten 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Västerbotten

Kontaktuppgifter till SV Västerbotten

SV Västerbotten

Norra Obbolavägen 89
90422 Umeå

Recensioner
Bli den första att recensera Upp och hoppa - Sund med hund!

Liknande kurser