Släktforskning för nybörjare

SV Västerbotten, i Umeå
Längd
21 timmar på 7 tillfällen
Pris
1 989 SEK
Längd
21 timmar på 7 tillfällen
Pris
1 989 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kom igång och släktforska! Släktens historia väcker nyfikenhet. Ett gammalt fotografi eller ett brev eller kanske tingen vi ärvde väcker lusten att forska i släkten. Lär dig grunderna och tekniken, hur man tar reda på sin släkts historia, hur och var man börjar sökandet och vilka grundkällorna är. Släktforskning kan bli en spännande resa tillbaka i tiden.

Innehåll
Vi arbetar med kyrkböcker och bouppteckningar i färg och hög upplösning från hela Sverige genom databasen Arkiv Digital på Internet. Lika tydligt som att arbeta med originaldokumenten och mycket enklare och snabbare. Vi lär oss hur man dokumenterar och presenterar sina resultat. Vi går även igenom rättigheter och skyldigheter kring släktforskningen och grunderna i att läsa äldre handstilar.

Upplägg
Vi träffas sju gånger - i början 3 veckor i rad, därefter varannan vecka. Veckorna 40, 41, 42, 44, 46, 48, 50.
Mellan träffarna får du frivilliga läsuppgifter och övningar.

Förkunskaper
Inga förkunskaper i släktforskning krävs. Du bör dock ha grundläggande datorvana (motsvarande att du till vardags minst brukar använda din dator till att läsa e-post och gå ut på internet).

Kursmaterial/Kostnad
Vi utgår ifrån boken "Släktforskning på riktigt" av Håkan Skogsjö. Kostnad för boken, 295 kr tillkommer på fakturan.

Vi använder ett elev-abonnemang av Arkiv Digital under kursen. Detta abonnemang får du tillgång till reducerat pris, 395 kr för 13 veckor (vanligtvis kostar det 395kr/månad). Tillkommer på fakturan. Ange vid anmälan om du redan har abonnemang eller bok.

Du tar med en egen laptop. Ett fåtal finns även att låna på plats. Skriv i meddelandefältet (vid anmälan) om du önskar låna.

Kursledaren
Tommy Jacobsson är vår omtycka kursledare för våra släktforskningskurser. Han ha mångårig erfarenhet av undervisning och tidigare engagemang i Södra Västerbottens släktforskare.

Frågor
Malin Gruffman
090-125585, 072-5954926, malin.gruffman@sv.se

Bra att veta
Observera anmälningsvillkoren: Anmälan är bindande, men du har 14 dagar ångerrätt (fullständiga villkor finns länkat från anmälningsformulär).

Medlemmar i Södra Västerbottens släktforskare har 15% rabatt på kursavgiften om de uppger det vid anmälan (gäller ej abonnemang och bok).
Veckodag: Onsdag
Tid: 13:00-15:30
Ledare: Tommy Jacobsson
Lokal: Kungsgatan 42
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Släktforskning för nybörjare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Västerbotten
Norra Obbolavägen 89
90422 Umeå

Studieförbundet Vuxenskolan Västerbotten 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Västerbotten

Highlights