Inga recensioner än

Passion för livet - intresseanmälan hösten 2023

SV Västerbotten, i Umeå
Längd
21 timmar på 7 tillfällen
Pris
0 SEK
Längd
21 timmar på 7 tillfällen
Pris
0 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

DENNA STUDIECIRKEL ÄR UNDER PLANERING.
VECKODAG OCH TID BESTÄMS I MITTEN PÅ AUGUSTI. PRELIMINÄR START MITTEN/SLUTET PÅ SEPTEMBER. ANMÄL INTRESSE HÄR SÅ ÅTERKOMMER VI TILL DIG NÄR DAG, TID, STARTDATUM ÄR FÄRDIGPLANERAT.

Passion för livet ger dig som senior kunskap och verktyg för att själv kunna skapa ett hälsosamt liv. Studiecirkeln fokuserar på områden som enligt forskningen påverkar hälsa och livskvalitet, nämligen naturligt åldrande, fysisk aktivitet, att förebygga fall, mat och dryck, social gemenskap och läkemedel.

I Passion för livet är det du som äger kunskaperna och avgör själv vad du vill förändra. Konceptet är upplagt till ett antal träffar som leds av utbildad handledare.

Upplägg
En mindre grupp (6-9 personer) träffas 7 gånger, i så kallade "Livscafeér" med olika teman och under ledning av en handledare som gått Passion för livets introduktionsutbildning. Under träffarna tar man del av samt utbyter kunskap, tankar och erfarenheter. Mellan caféerna provar deltagarna att göra egna förändringar utifrån det aktuella temat, stora som små. Man kan säga att livscaféerna bygger broar mellan vad vi vet är bra vanor och hur vi gör i vardagen. Broarna byggs genom att testa förändringar i vardagslivet och sedan utvärdera resultaten. Vid intresse kan gruppen fortsätta fler är 7 ggr.

Gruppen träffas varannan vecka.

Bakgrund
Passion för livet bygger på ett väletablerat koncept från Region Jönköpings län. Det togs fram år 2005 och har sedan dess spridits till stora delar av Sverige och även delar av världen.

Kostnad
Ingen kostnad att delta i denna studiecirkel.

OBS! Vi önskar dock att du som anmäler dig har för avsikt att delta, dels på grund av begränsat antal platser och för övriga gruppens skull. Om du behöver avanmäla dig ändå önskar vi att du gör det i så god tid som möjligt för att vi ska kunna ge plats åt eventuella reserver. Självklart förstår vi att sena avhopp pga sjukdom kan inträffa.

Veckodag:
Tid: 13:00-15:15
Lokal: Kungsgatan 42
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Passion för livet - intresseanmälan hösten 2023 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
SV Västerbotten
Norra Obbolavägen 89
90422 Umeå

Studieförbundet Vuxenskolan Västerbotten 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Västerbotten

Highlights