Motorsågskörkort c-nivå, avancerad trädfällning, intresseanmälan våren 2025

SV Västerbotten, i Dorotea
Längd
24 timmar på 3 tillfällen
Pris
7 650 SEK
Längd
24 timmar på 3 tillfällen
Pris
7 650 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kursen genomförs förslagsvis fredag-söndag, tre heldagar.
Datum och tider kommer senare

Träff 1 Teori och praktik, heldag, fredag
Träff 2 Teori och praktik, heldag, lördag
Träff 3 Examinering teori och praktik, heldag, söndag

Den här kursen ger dig de teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter du behöver för att kunna använda motorsåg på ett säkert sätt vid avancerad trädfällning. Tyngdpunkten ligger på de moment som bedöms vid uppkörning för motorsågskörkort nivå C, som avancerad trädfällning och nedtagning av fastfällda träd.

Utbildningen ger dig kunskaper för att klara ett säkert arbete med motorsåg vid avancerad fällning, nedtagning av fastfällda träd, samt upparbetning i stormfälld skog. Vi går även igenom hur man använder olika kraftfulla fällhjälpmedel som vinsch, fällriktare och kilar.

Målsättningen är att du efter genomgången utbildning ska klara proven för motorsågskörkort nivå C enligt de krav som ställs inom Säker Skog. Utbildningen vänder sig till skogsarbetare, linjearbetare och andra som yrkesmässigt arbetar med avancerad trädfällning eller tillvaratagande av skadade träd.

Utbildningen inkluderar ett praktiskt och teoretiskt prov. Godkända prov ger dig motorsågskörkort nivå C. Du kan även välja att gå kursen utan att köra upp. Våra ledare som genomför utbildningen och bedömer uppkörningen är certifierade enligt riktlinjer från Säker Skog. För att få delta ska du fylla 16 år samma kalenderår som kusen genomförs. Du får dock inte arbeta ensam med motorsågen förrän du har fyllt 18 år. Deltagarna måste ha egen skyddsutrustning hjälm, skyddsbyxa, skyddssko och handskar vid praktiska övningar samt
motorsåg med tillbehör.

Du ska ha genomgått motorsågskörkort nivå A och B med godkänt resultat.

Efter genomförd och godkänd utbildning får du ett utbildningsintyg.
Plats för kursen meddelas senare.

När du får besked om kursstart har du två veckors ångerrätt. Ångerrätten gäller fr.o.m. det datum du tackar ja till att delta.
Välkommen med din anmälan!
Veckodag:
Tid: 01:00-01:12
Lokal:
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Motorsågskörkort c-nivå, avancerad trädfällning, intresseanmälan våren 2025 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
SV Västerbotten
Norra Obbolavägen 89
90422 Umeå

Studieförbundet Vuxenskolan Västerbotten 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Västerbotten

Highlights